Ugrás a tartalomra

„Közelebb kell hozni az iskolai képzést a vállalati igényekhez” – konferencia a tanévről

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 04. szerda 15:41
Tanévnyitó Konferenciát tartottak az Avasi Színházteremben iskolavezetőknek és pedagógusoknak. Az új tanév változásairól is elhangzottak előadások, emellett szó volt a fejlesztésekről és a tervekről is. A konferencián tanévnyitó műsort is láthattak a résztvevők, amit a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói adtak elő.
Fotó: Végh Csaba

Az Oktatási Hivatal Miskolci Pedagógiai Oktatási Központja az Emberi Erőforrások Minisztériumával, valamint a Klebelsberg Központtal közösen rendezte meg a hagyományos, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tanévnyitó Konferenciáját az intézmények vezetői és a pedagógusok részére. A konferenciát Sallai László oktatásért és köznevelésért felelős polgármesteri biztos nyitotta meg, aki az önkormányzat és az ipar oldaláról megjelenő kihívásokról is beszélt. – Év elején a kormányzati anyag tartalmazta, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy az elkövetkező évek is sikeresek legyenek. Ezek közös jellemzője volt annak a célnak a megfogalmazása, hogy az oktatás területén lépéseket kell tenni, fejleszteni kell a pályaorientációt, valamint a szakképző intézményeket, növelni kell a munkavállalók digitális kompetenciáját. Fontos, hogy mindenkinek legalább egy szakma legyen a kezében, és képes legyen a változások befogadására – mondta el Sallai László. A polgármesteri biztos úgy nyilatkozott, a digitális és a nyelvi kompetenciákat már óvodás kortól szeretnék fejleszteni, továbbá közelebb kell hozni az iskolákban való képzéseket és a vállalati igényeket egymáshoz, a felnőttképzésben is, hogy Borsod megyében legyen a legjobb élni, lakni és dolgozni – fogalmazott Sallai László.

– Számos változáson ment át a köznevelési rendszer az utóbbi időben. Már csak finomhangolásra van szükség – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője, aki beszélt a szeptember 1-jén életbe lépett vagy hamarosan életbe lépő változásokról. – Az egyéni munkarend váltja fel a korábbi magántanulói jogviszonyt. A kötelező óvodalátogatással célunk, hogy az eredményes óvodai felkészítést követően minden arra érett gyermek kezdje meg a tanulmányait, csak indokolt esetben maradjanak az óvodában. Bevezettük a keresetkiegészítés jogcímet, azt szeretnénk, ha a legjobb kollégák lennének a vezetők, aminek célja a felelős vezetői munka jobb elismerése, a vezetői munka vonzóbbá tétele – sorolta Lebanov Józsefakinek teljes előadása hamarosan az Oktatási Hivatal honlapján lesz elérhető.

Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese az intézmény 2019/20-as év főbb feladatairól tartott előadást, Pánczél János, a Klebelsberg Központ főosztályvezetője a fejlesztésekről és a tervekről beszélt, Szikora Ágnes főosztályvezető a fenntarthatóságra nevelésről és az ökoiskolákról, Ragályiné Hajdú Zsuzsanna főosztályvezető pedig a Miskolci Pedagógiai Oktatási Központ feladatairól számolt be.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!