Ugrás a tartalomra

A kurucok földjén, Rákóczi nyomában

baz.hu
Utoljára módosítva
2019. április 30. kedd 15:53
– ezzel a címmel megyei történelmi vetélkedőt rendezett kedden az Új Nemzedék Központ (ÚNK) a Megyeháza dísztermében. Nyolc középiskolás csapat adott számot felkészültségéről. A vetélkedőn részt vett és köszöntőt mondott a megyei közgyűlés elnöke.

Török Dezső emlékeztetett megyénk és a Rákóczi-család sokrétű, generációkon át tartó kapcsolatára, külön kiemelten szólt II. Rákóczi Ferenc életéről, munkásságáról, amely révén a magyar történelem egyik jeles alakjává vált. A Rákóczi örökség megismertetését, továbbadását fontosnak tartja a megyei önkormányzat. Az ezzel kapcsolatos tevékenységükről is beszámolt Török Dezső.

Forrás: baz.hu

A rendező szervezet nevében Jakab Jácint, az ÚNK hálózati igazgatója köszöntőjében a rendhagyó történelemóra lényegének a hagyományőrzést, a magyar kultúra és történelem megismerését, továbbadását tekinti, egyben megköszönte a verseny lebonyolításához, megrendezéséhez nyújtott segítséget.

Tóth Tibor, Köröm polgármestere, mint a Rákóczi Szövetség vezetője bemutatta a szervezetet, amely középpontjában a magyar kultúra, történelmi hagyományok ápolása áll, kiemelten a határon túli magyarság körében kifejtett tevékenység.

A beszédeket követően elkezdődött a verseny. A sok jó válasz, feladatmegoldás komoly kihívás elé állította a zsűrit, amely munkájában történész és levéltáros is részt vett.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!