Ugrás a tartalomra

A küzdeni tudás ezúttal kevésnek bizonyult

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 19. szombat 10:31
Thornton hiányát kihasználták a vendégek, Miskolcon nyert a salgótartjáni kosárcsapat.

Eredmény:
MEAFC-Miskolc-Salgótarján 78-88 (24-21, 18-20, 14-31, 22-16)
NB I/B Piros csoport 4. forduló. Miskolc, Körcsarnok, 300 néző.
Vezette: Józsa András, Lövei László, Sentényi Barna.
MEAFC: Takács (14/6), Kozák M. (20/3), Kozák B. (7/3), Asszú, Béres (7). Csere: Homoki (13), Lippai (12), Szőke (2), Tóth (2), Gadus, Sándor. Edző: Drahos Gábor.
Salgótarján: Herendic (23/3), Szanyi (3/3), Piukovics (4), Sömenek (17/3), Hajdu (10). Csere: Berkics (10/6), Boinitzer (10), Kovács (8/3), Karanfilovszki (3). Edző: Stevan Cupic.

A hazaiak kiváló szezont futó amerikai játékosa, Thornton a legutóbbi, MAFC elleni találkozó utolsó pillanatában megcsúszott, így a Salgótarján elleni mérkőzést - az orvosi stábbal egyeztetve - csak civilben nézhette végig a kispadról.

Hajdu két benti kosarával indított a Salgótarján, majd Takács szerzett hármast. A folytatást övező kapkodásból a hazaiak jöttek ki eredményesebben. Érdekesség, hogy a két csapat ekkoriban a pontok jelentős részét (11, illetve 7) büntetőkből szerezte. A vendégek tüzéreit jól semlegesítette a Miskolc, ám Herendic többször is eredményes volt közelebbről (24-21).

Lippai vezetésével jól kezdett a MEAFC, ám míg Takács kihagyta, addig Kovács bedobta ekkor távolról. A harmadik hazai támadás sem sikerül, majd ismét Kovács szerzett fontos faultos pontokat. Béres és Homoki visszaverte a vendég egyenlítést, ám a tarján külföldi irányítója, Herendic újabb pontokat szállított. Kozák M. triplája majd büntetői kicsit megnyugtatták a Miskolcot, ám egyéni betörésekből és Boinitzer utolsó pillanatos lepattanóiból a vendégek szinte egalizáltak (42-41).

Kozák B. szép megoldása nyitotta a második félidőt, ám a találat után a hazaiak számára a negyed „rémálommá” vált. A miskolciak zsinórban adták el a labdákat (e negyedben 8-at), amelyek után eredményesen indult a Tarján, majd kellő extázisba kerülve hamarosan már palánkos és sima tripláknak is örülhettek. Védekezésben többször is rosszul helyezkedtek a fehér mezesek, így hiába harcolt derekasan elöl a két Kozák, a távolság egyre csak nőtt (56-72).

Gyorsan húsz pont lett a különbség, de Takács nem állt le. Lendületesen mozgatta a társakat. Kozák M. gyönyörű belépésnél és Kozák B. kinti dobásnál kapott gólpasszt, és úgy tűnt, hogy elindul valami a házigazdánál is. A remekül játszó és 20 ponttal záró Kozák Márton újabb jó betöréssel jelentkezett, így a záró szakasz felénél már csak 11 volt közte (72-83). A folytatásban nem csupán a hazai gárda, de az eredményjelző tábla is megállt. Utóbbi rövid idő múlva újra működött, a hazai csapatnak viszont elfogyott a negyven perce.

A Salgótarján sikeres harmadik negyedbéli játékával nem csak megfordította, de megérdemelten meg is nyerte a találkozót (78-88).

Edzői értékelések:

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Gratulálok a Tarjánnak, sajnos ma ők jobban megérdemelték a győzelmet. Első félidőben bár egy ponttal vezettünk, de 20 perc alatt tízzel elvesztettük a lepattanó csatát és az ellenfél 10-et is visszaszedett. Bár a második félidőre ezt kikozmetikáztuk, egy döbbenetesen sok hibával tarkított 3. negyed megpecsételte a sorsunkat. 10 perc alatt úgy adtunk el 8 labdát, hogy még rosszul is védekeztünk. Rengeteg 1-1 elleni kosarat kaptunk és percről percre egyre nagyobb önbizalmat adtunk az ellenfélnek, akik éltek is vele. Hiába vezettek 20 ponttal, gyakorlatilag csoda kellett volna, hogy onnan mi vissza tudjunk evezni. Austin és a sebességünk és a védekezésünk hiánya gyakorlatilag elintézte ezt a mai mérkőzést. Annak viszont örülök, hogy Kozák Marci egyre jobb formába kerül. Van bőven teendő, terveink szerint ügyesebbek leszünk a következőkben.

Stevan Cupic (Salgótarján): Gratulálok a srácoknak, remek második félidei játékunknak köszönhetően nagyon fontos győzelmet arattunk. A miskolciaknak sok sikert kívánok a folytatásban, mi pedig dolgozunk tovább, mert még mindig sokat kell fejlődnünk. Csak a Tarján!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!