Ugrás a tartalomra

Lenyűgöző látványvilág érkezik a Szent István térre – Máté Bence természetfotó-kiállítása Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 09. szerda 12:19
623 fotó, 70 ezer LED, 330 négyzetméter üvegfelület, 20 év munkája – Máté Bence természetfotó-kiállítása Miskolcra érkezik. Október 12. és november 3. között a Szent István tér ad otthont Máté Bence kiállításának. Miskolc a nyolcadik állomása lesz a világhírű természetfotós ingyenesen látogatható nagyszabású, kültéri kiállítássorozatának.
Máté Bence kiállítása Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren. Fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

Máté Bence 2010-ben Londonban, a Marvel of Ants (Árnyjáték) című képével elnyerte a természetfotózás Oscar-díjának tartott, „Az év természetfotósa 2010” (Wildlife Photographer of the Year) címet. A világverseny történetének egyik legeredményesebb fotósa. A Bridge Budapest Nonprofit Egyesület felmérése szerint a 9. legismertebb – Magyarországon élő – magyar külföldön. Nemzetközi hírnevet a különleges kivitelezésű detektívüveges lesek tervezésével is szerzett.

Fotó: matebencekiallitas.hu

Alkotásaival Bence az összes földrészt meghódította, és minden természetfotós számára feltette kis hazánkat a világ térképére. Legeredményesebb versenyzőként első helyen áll a BBC fotós pályázat összes ranglistáján, továbbá ő az egyetlen, aki az ifjúsági és a felnőtt mezőnyben is megkapta a természetfotósok Oscarjaként számon tartott díjat.

Máté Bence. Forrás: matebence.hu/##werk11

Előadásai egy modern kivitelezésű, hatalmas, ingyenes, kültéri kiállítássorozatra épülnek, amelyet 2019-ban nyolc hazai városban csodálhat meg a nagyérdemű. Humoros történetei tanulságos, egyben vidám élményt nyújtanak az egész családnak.

Forrás: matebence.hu

A kiállítás kísérő rendezvénye a VÉRTELEN VADÁSZAT című előadás, mely október 26-án 18:00 órától lesz a Miskolc Városi Szabadidőközpontban. 

Mi történt a piros zsigulis sráccal, aki közel tíz éve, „a láthatatlan madárfotós” néven vált ismertté a Spektrum tévécsatornán? Aki kíváncsi, miként lett egy pusztaszeri „problémás” diákból a világ legsikeresebb természetfotósa, ne mulassza el az előadást.

A vándortárlat célja, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelem és a még védhető értékek fontosságára. Fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

Az előadás kivételes lehetőséget kínál arra, hogy a közönség személyesen is megismerkedjen ezzel a végtelenül rokonszenves és tehetséges fiatalemberrel, valamint arra, hogy elképesztő akciófotóin keresztül rácsodálkozzon hazánk páratlanul gazdag vadvilágára.

Miskolc a 8. állomása lesz a világhírű természetfotós ingyenesen látogatható nagyszabású, kültéri természetfotó-kiállításának, melyet a magyar kormány is kiemelt figyelemmel kísér és támogat.

A szabadtéri program megnyitója október 12-én 17:50-kor lesz.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!