Ugrás a tartalomra

Leszakadt az ég Miskolcon, a meteorológiai szolgálat figyelmeztetett

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 19. szerda 15:26
Hivatalos oldalukon azt írják, hogy intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 millimétert is meghaladó csapadék hullhat szerdán. Nos, egy keveset kaptunk belőle pár perc alatt délután...

Szöveges figyelmeztető előrejelzésükben azt írják, hogy szerdán és csütörtökön is többfelé várható zivatar. Délelőtt még csak néhol, ezt követően azonban mindegyik országrészben számítani lehet zivatarokra.

Éjszakára mérséklődik a zivatartevékenység, de teljesen várhatóan nem szűnik meg. Az intenzívebb csapadékgócokban rövid idő alatt 20-50 mm, néhol 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat, illetve nagyméretű jég és 60-80 km/h-s széllökésre is van esély.

Forrás: met.hu

Heves zivatar kialakulásához – melyben a szélrohamok esetleg meghaladhatják a 80-90 km/h-t, illetve a jégméret a 2-3 cm-t – az Alföldön, illetve középső országrészben mutatkoznak jobb feltételek.

A Miskolci járásban másodfokú figyelmeztetés lépett érvénybe 11 óra előtt nem sokkal felhőszakadás veszélye miatt. Azt írták, hogy intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Zivatar miatt elsőfokú a figyelmeztetés. Hozzáteszik: elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat!

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!