Ugrás a tartalomra

Letartóztatta a bíróság az ózdi emberölés gyanúsítottját

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 22. kedd 18:03
A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, akik a gyanú szerint egy kalapáccsal olyan súlyos sérüléseket okozott édesapjának, hogy a férfi életét vesztette.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított szeptember 13-án ózdi otthonukban egy vita után kalapáccsal többször fejen ütötte az édesapját, minek következtében a sértett a helyszínen elhunyt. A holttestet egy hordóba tette, kénsavval leöntötte, így próbálta eltüntetni azt. Néhány nap elteltével a szomszéd észlelte a házból terjedő szúrós szagot, ezért bejelentést tett a rendőrségen. A cselekmény elkövetéséhez használt eszközt az ingatlanban megtalálták. 

A gyanúsítottal szemben emberölés miatt indult eljárás, mely bűncselekmény akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés súlyosságára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a kényszerintézkedés mellőzése esetén elrejtőzne, illetve a még ki nem hallgatott tanúkat befolyásolná, veszélyeztetve ezzel a bizonyítási eljárás eredményességét. A felsorolt indokok alapján a járásbíróság október 22. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!