Ugrás a tartalomra

Letörte a sorompórudat, majd elhajtott

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 26. kedd 09:45
Vádat emeltek egy 25 éves nő ellen, aki tavaly ősszel autójával megrongált egy vasúti átjárót, majd elhajtott - írja közleményében a Miskolci Járási Ügyészség

Mint írják, a vádlott tavaly szeptemberben a kora délutáni órákban a tulajdonát képező személygépkocsival közlekedett Novajidrány település külterületén aszfaltozott úttesten, azonban későn észlelte, hogy a vasúti félsorompó lezárt állapotú, és a fénysorompó piros jelzést ad.

A gépjármű motorháztető részével nekiütközött a fénysorompóhoz tartozó félsorompó rudjának, ami az ütközés következtében letört. A sorompórudat megpróbálta a helyére visszailleszteni, azonban ez nem sikerült, így a megrongált sorompórudat hátrahagyva, a helyszínről eltávozott.

Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a vádlott szabadlábon van – tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben a vádlottal szemben pénzbüntetést indítványozott közúti járművezetéstől eltiltással.

További hírek

Olvasnivaló