Ugrás a tartalomra

Lett kosarassal erősített a DVTK

MTI
Utoljára módosítva
2020. július 15. szerda 09:58
Az Euroligát és világbajnokságot is megjárt lett Kristine Vitolával erősítette meg keretét az Aluinvent DVTK női kosárlabdacsapata.

A klub honlapja emlékeztet arra, hogy a 29 éves játékos az Euroligában és az Európa Kupában is számos lett, lengyel, török és spanyol klubnál megfordult már. Legutóbb a Salamancában szerepelt, amely éllovas volt a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt spanyol pontvadászatban, a center pedig 8,1 pontot és 4,9 lepattanót átlagolt meccsenként. A 2018-as világbajnokságon átlagosan 11,3 pontot és 8 lepattanót ért el.
"Kristine már számtalanszor bizonyította tehetségét és rátermettségét. Sokoldalúságát mutatja, hogy a teljesítmény-indexek alapján gyakran bizonyult a forduló legjobb játékosának pályafutása során. Euroliga-tapasztalata óriási segítség lesz fiatal csapatunknak, a gárda egyik vezére lesz" - nyilatkozta Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója.
Földi Attila vezetőedző kifejtette, olyan rutinos játékost kapnak, akit tudnak majd használni a 4-es és 5-ös poszton is.
"Olyan kosárlabdázó, aki érzi a játékot és nagyon jól olvassa, így bízunk benne, hogy vezér lesz a pályán a fiataljaink mellett, és tudja őket segíteni. Fontos szempont volt számunkra, hogy a játékos kvalitásain túl pozitív személyiség is, amire különösen nagy hangsúlyt fektetünk a kiválasztásnál" - mondta a tréner.
A miskolciak tavaly az NB I döntőjébe jutottak, míg az elmúlt idényben a második helyen álltak, amikor a pandémia miatt lezárták a bajnokságot.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!