Ugrás a tartalomra

Magyar futamgyőzelmek, döntős az 500-as férfi kenupáros

MTI
Utoljára módosítva
2019. augusztus 21. szerda 14:19
Két magyar futamgyőzelmet is láthatott a közönség szerdán délelőtt a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon, az 500 méteren első kenupáros, Hajdu Jonatán és Fekete Ádám sikerével egyből a döntőbe jutott.
MTI/Kovács Tamás

Időrendben előbb Korisánszky Dávid és Mike Róbert mutatkozott be a Maty-éren, ők negyedikként értek célba C-2 200 méteren, majd az ifjúsági vb-bronzérmes kenus, Bragato Giada következett C-1 500-on, ahol harmadik lett. Ezekben a számokban csak az első hely ért egyenes ági döntőbe jutást, így a két magyar egység középfutamra kényszerül: Korisánszkyiék szerdán délután, a 20 éves tiszaújvárosi Bragato pedig csütörtökön folytatja szereplését.

Az első magyar győzelemre a férfi K-1 500 méter negyedik előfutamáig kellett várni, ebben a doppingeltiltása miatt a nemzetközi mezőnyből három évig hiányzó Dombvári Bence parádés visszatérését láthatták a nézők. A 26 éves kajakos remekül versenyzett, s magabiztos győzelmet aratott, bár ez nem ért döntős folytatást, mert a mezőny nagysága miatt ebben a számban kötelező a középfutam. A második forduló versenyeire csütörtökön kerül sor.

„Vissza kell még szoknom a nemzetközi mezőnybe. Négyszáz méterig nyomtam keményen, aztán az utolsó százon befújt a szembeszél. Remélem, a középfutamban ennél jobb időt tudok evezni." - nyilatkozott a befutó után a Honvéd kajakosa. Hozzátette: szerencséje van, hogy a válogatón győztes Kopasz Bálint átadta ezt a számot, mert neki ez a kedvence. „Bár egyelőre még kevés a néző, már a rajtban érezni a biztatásukat, amit köszönök!" - mondta Dombvári Bence.

Rajt-cél győzelmet aratott a Hajdu, Fekete kenupáros is fél kilométeren, s ez számukra már döntőt ért, mert az első három egyenes ágon továbbjutott. „Versenyhéten nem szoktunk ilyet csinálni, de tegnap volt két kemény edzésünk, hogy szokjuk a körülményeket, a meleget, s ez bejött. Négyszázig jól mentünk, de az utolsó százban még van tartalék." - mondták futamuk után a magyarok, akik legközelebb így pénteken szállnak vízre ebben a számban, akkor már éremért.    

Az utolsó magyar érdekeltségű délelőtti előfutamban, férfi K-4 1000 méteren - amely már nem szerepel az olimpiai programban - Erdőssy Csaba, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Kós Benedek próbált a döntőt érő első három közé kerülni, s ez sikerült is nekik. Végig tartották a lépést a szlovákokkal, s bár végül a második helyre szorultak, ők is készülhetnek a pénteki fináléra. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!