Ugrás a tartalomra

Magyar győzelem a Lovagi Tornák Terén

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 12. hétfő 20:28
Magyar győzelmet hozott a diósgyőri Lovagi Tornák Terén rendezett Castle Classic Nemzetközi Díjugrató Nagydíj. A 2019-es versenyszezon záróeseménye hozta el a legrangosabb mezőnyt Miskolcra, amit a végig nagyon magas szinten teljesítő Horváth Balázs nyert meg. A végig teltházas díjugrató hétvége és a szezon adatai is mutatják, hogy egyre népszerűbb helyszín a Lovagi Tornák Tere.
Fotógaléria: Juhász Ákos

Gyorsan népszerűvé vált versenyhelyszínen, lengyel, szerb, szlovák, szlovén, osztrák és német lovasok, összesen 90-en, rendkívül látványos produkcióval szórakoztatták a publikumot. A pályamérethez képest nagynak számító, 145 cm-es akadályok várták a lovasokat. Az alappálya legjobb 8 versenyzője pedig folytathatta a második körben. A sok parádés teljesítményből is kiemelkedett kitűnő lovaglásával Horváth Balázsé, aki végül a Nagydíj győztese lett a technikás pályán.

- Ez egész jól feküdt a lovamnak, egész jól küzdött a mind a két fordulóban. Kicsit könnyebb volt a második fordulóban, mert nem volt még hibátlan teljesítmény, nem kellett kockáztatnom. Nagyon elégedett vagyok, nagyon jól ugrott a lovam és jól sikerült, ráadásul annak is örülök, hogy magyar siker született a végén – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Horváth Balázs.

A legnagyobb pénzdíjas vidéki verseny dobogósainak Nagy Réka polgármesteri biztos és Pfliegler Péter alpolgármester adták át az elismeréseket. A Castle Classic Díjugrató verseny közönségsikert aratott, csak úgy, mint a most véget ért szezonban rendezett eseményeken, hiszen szinte mindig megteltek a lelátók a Lovagi Tornák Terén.

- Arra törekszünk, hogy mindig magasabb és magasabb legyen a látogatószám, de hogyha arra gondolunk, hogy a Diósgyőri várnak a rekonstrukciót megelőzően, az éves látogatószáma 35 ezer fő volt, itt pedig, csak a Lovagi Tornák Terén, két és fél hónap alatt tudunk 30 ezer látogatót bevonzani, behívni, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon magas látogatószámokról beszélhetünk. Erről Novák Irén, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője beszélt.

Az idelátogató versenyzők, fellépők már többször állást foglaltak a remek adottságú helyszínnel kapcsolatban, a nézőszámok pedig jelzik azt is, hogy egyre több érdeklődő keresi fel évről évre a miskolci helyszínt. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!