Ugrás a tartalomra

Már csak a belső sávokat használhatjuk a déli tehermentesítőn

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 19. szerda 18:00
Szerda délután lezárták a külső sávokat a Kiss Ernő úton a déli tehermentesítő felújítása miatt. A két kilométeres útszakasz új aszfaltréteget kap. Mint ismert, a felújítás ideje alatt Autós bérletet vezetett be az MVK Zrt.

Május végén megkezdte a miskolci önkormányzat a Kiss Ernő út, vagy ahogy sokan ismerik, a déli tehermentesítő teljes felújítását. A két kilométeres útszakasz új aszfaltréteget kap, közel száz vízelvezető-nyílást helyeznek át, a külső sávban a szegélykövekhez.

Fotó: Juhász Ákos

A nagyobb munkák most kezdődnek. A második ütemet az iskolai nyári szünetre időzítve kezdik meg, amikor 25-30 százalékkal kisebb a forgalom. A munkavégzésnek ebben az időszakában irányonként egy-egy forgalmi sáv járható most már.

Megkezdik a meglévő aszfalt felmarását, az aknafedeleket szintbe helyezik és új szegélyköveket raknak. Végül két kilométer hosszban terítenek új aszfaltot. A felújítás idején az önkormányzat időszakosan sárga villogóra állíttatja a közlekedési jelzőlámpákat a tehermentesítőn, de szükség esetén rendőri irányítást is kérnek.

A felújítás ideje alatt a Győri kapu nagyobb forgalma miatt, június 15-étől az Andrássy utca–Testvériség utca kereszteződéstől az MVK Zrt. 1-es és 54-es járatai mindkét irányban a villamospályán közlekednek majd, a buszok a villamosok megállóhelyein állnak meg – ezzel segítve a gépjárműforgalom viszonylag gyorsabb és egyenletesebb haladását.

Az MVK Zrt. – nem csak az érintett szakaszon autózókat – igyekszik átcsábítani a közösségi közlekedésre. A Kiss Ernő út felújításának idején ugyanis a város kérésére bevezeti a kedvezményes, hóközi, azaz 30 napos Autós bérletet. A buszra és villamosra is érvényes – tehát összvonalas – bérlet ára 3900 forint, vagyis annyiba kerül, mint egy diákbérlet. Erre a forgalmi engedély számát kell ráírniuk az autósoknak.

Az autósok számára kerülő útvonalakat is javasolnak a szakemberek, erről ITT tájékozódhat. A javasolt kerülőutakat mindenhol táblák jelzik majd. A felújítás idején a lámpákat sárga villogóra állítják, szükség esetén rendőr irányítja a forgalmat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!