Ugrás a tartalomra

Már parkosítanak a kétharmad részben lebontott számozott utcákban

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. július 19. péntek 14:11
Élhető, biztonságos várost ígért a miskolciaknak 2010-ben a fideszes városvezetés, a leglátványosabb eredményeket a számozott utcákon és környékükön érték el, ahol az ingatlanok több mint kétharmadát lebontották, illetve kiürítették. A területet már parkosítják.

Legutóbb, pénteken az Ötödik utca elején vágták le a gazt, a lehajló faágakat a Városgazda munkatársai, de munkagép segítségével eltávolították a járdát szegélyező rozsdás drótkerítést, illetve a talaj további rehabilitációját is előkészítették. Bőven akadt munka az eddig elhanyagolt területen, ahol korábban romos épületek álltak.

Fotó: Juhász Ákos

– Szimbolikus is lehet, hogy 5 évvel a nyomortelep-felszámolási program elindítása után éppen itt, a számozott utcáknál már parkosítani tudunk – nyilatkozta helyszíni sajtótájékoztatóján a nyomortelepek felszámolásáért felelős polgármesteri megbízott. Nagy Ákos emlékeztetett: 2014 nyarán több mint 35 ezer miskolci aláírásával hitelesítette és ösztönözte Kriza Ákos polgármester nyomortelep-felszámolási programját. – Azóta városunkban az Álmos utcától a Béke szállóig több száz szociális, gyermek-egészségügyi és bűnügyi szempontból is veszélyeztetett ingatlant bontottak le, ürítettek ki az illetékesek – emelte ki az önkormányzati képviselő, hozzátéve: a számozott utcák egyébként pont az a hely, aminek a rendbetételét, felszámolását a legtöbben sürgették Miskolcon.

Megtudtuk, hogy ezekben az utcákban az ingatlanok több mint kétharmadát, közel 190-et számoltak fel. És már meg is kezdték – az uniós alapelveknek megfelelve – a terület rendezését, hogy aztán majd fejleszthessék azt.

Nagy Ákos emlékeztetett, hogy a nyomortelepek felszámolásával az egész városra kiterjedő programot hirdettek. 2018-as adatok szerint az Álmos utcában közel 40 lakást bontottak el, a Béke szállón 30-at, a Bábonyi-bércen pedig 32-t. – A program pozitív hozadékait a miskolci polgárok is érzik: az említett területek mellett a Szondi telepen, a Tetemváron, illetve a Kabar, a Hunyadi, és a Balaton utcában is javult a közrend, a közegészségügyi állapotok, de az ingatlanok értéke is növekszik a környéken – emelte ki a polgármesteri megbízott.

Hozzáfűzte, a program nem áll le, folytatják, további ingatlanokat, még legalább öt tucatot bontanak le a következő időszakban. – Sportnyelven szólva: most felkészül a Bábonyi-bérc – fogalmazott Nagy Ákos.

Soós Attila, a Fidesz miskolci frakciójának vezetője nemrégiben egyébként arról számolt be, hogy a városban mára már kiköltöztettek majd’ 200 fészekrakót a lakótelepeinkről, és összességében megszüntettek több mint 300 nyomortelepen lévő ingatlant. Miskolc tehát jól halad azon célja felé, hogy 2030-ra a legbiztonságosabb megyei jogú város legyen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!