Ugrás a tartalomra

Már ültetik az adomány virágokat

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 25. csütörtök 15:03
A Városgazda szakemberei megkezdték a Bénó Kertészet felajánlásában kapott virágok kiültetését.
Képünk a tavalyi virágosítás során készült
fotó: Juhász Ákos

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az arnóti Bénó Kertészet tízezer egynyári virágot ajánlott fel Miskolc városának több, mint kétmillió forint értékben. A Városgazda szakemberei már meg is kezdték a virágok kiültetését.

Kertész Béla műszaki vezető érdeklődésünkre elmondta, hogy ez a felajánlás közel egyhatodával növeli meg a város virágos területeit. Eddig ugyanis már kiültettek 60 ezer virágot többek között a Petőfi téren, a Katowice utcában, a Kilián-lakótelepen, az Otthon étterem környékén. Ezt egészíti ki a Bénó Kertészet tízezer növénye, amely a Győri kapuba, Tapolcára és Görömbölyre kerül majd.

A Városgazda az ültetés után természetesen foglalkozik majd az utógondozással, hogy a virágok sokáig szépítsék a környezetet.

Bénó Gábor, a Bénó Kertészet tulajdonosa elárulta, hogy immár több éve adományoz virágokat Miskolcnak, de ugyanúgy egyházaknak, egyéb intézményeknek. Szeretne ugyanis hozzájárulni ahhoz, hogy a város közterületei szépek, virágosak legyenek, és a miskolciak örömüket leljék ezekben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!