Ugrás a tartalomra

Matteo Salvini és a Liga: politikai halál vagy diadalmas visszatérés ?

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 04. szerda 13:51
Alexandre Del Valle írásában visszatér a Salvini által kiprovokált kormányválságra, amely a saját vereségével végződött. Felhívja a figyelmünket arra, hogy a belügyminiszter és a minisztertanács alelnökének politikai haláláról kicsit korai még beszélni.

Salvini a múlt csütörtökön a facebookjára feltett videóban figyelmeztette az ellenfeleit: „Nem fognak megszabadulni tőlem egy kis palotaforradalommal, nem engedem el az ügyet.” A videóban Salvini kijelenti, hogy „őrült nagy kedve van mindent újraépíteni”, és október 19-ére Rómába hívja a híveit, hogy az „olasz büszkeség napján” tüntessenek a Brüsszelből az olaszokra kényszerített pénzügyi szigorítás ellen. Hangsúlyozza, hogy továbbra is küzdeni fog a puha migrációs politika ellen. Szeptember 15-én Bergamo-ban, szeptember 21- 22-én pedig egész Olaszországban hirdet demonstrációkat.

Tény, hogy Salvininek nincs más választása, mint az utcán folytatni a politizálást, ha túl akarja élni az elszenvedett kudarcot. De még a vele legellenségesebb elemzők is elismerik, hogy semmiképpen nem szabad leírni Salvinit, ezt a 45 éves néptribunt, akinek a vérében van a politika, és teljesen új hangon kommunikál a választókkal, mint a legtöbb politikai ellenfele. A nagyon Liga-ellenes politikai filozófus Maurizio Cacciari a Stampában megjelent írásában odáig megy, hogy kijelenti: a legújabb olasz történésekből valószínűleg Salvini fog jobban kijönni.

További hírek

Olvasnivaló