Ugrás a tartalomra

MÁV: Nem lesz több vonatleállás munkaidő-lejárat miatt

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 17. péntek 10:09
A MÁV-START Zrt. haladéktalanul felülvizsgálja a mozdonyvezetők azon szolgálatait, amelyek ideje eléri a 12 órás határt annak érdekében, hogy a január 15-eihez hasonló eset a továbbiakban ne történhessen meg.

A szerda reggel Vácról a Nyugati pályaudvarra közlekedő  személyvonat mozdonyvezetőjének  a vonat késése miatt menet közben lejárt a szolgálata, ezért Rákospalota-Újpest állomástól nem vitte tovább a vonatot, és leváltót kért. Ezt a Munka Törvénykönyve szerint, ami 12 órában maximalizálja a mozdonyvezetők munkaidejét, kötelessége volt megtenni. 

A MÁV-START Zrt. szakemberei már a tegnapi napon megkezdték a szolgálatok felülvizsgálatát és áttervezték azokat, amelyek hasonló problémákat okozhatnának, kizárólag vonatkésések esetén.

Ennek eredményeképpen a jövőben a vasúttársaságnál a szolgálati beosztások elkészítésekor hangsúlyosan törekednek majd arra, hogy a szolgálati idő 12 óránál rövidebb legyen, így hasonló esetek ne fordulhassanak elő.

Korábban Budapestet érintően négy olyan mozdonyvezetői szolgálat létezett, ahol ennyire feszes volt a szolgálati idő, de ezek átalakítását megkezdték a vasúttársaság szakemberei.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!