Ugrás a tartalomra

Megérdemelten győzött és továbbjutott az Aluinvent DVTK Ankarában

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. január 22. péntek 17:20
Az Aluinvent DVTK 11 ponttal legyőzte a házigazda Ormanspor Genclik csapatát pénteken a női kosárlabda Európa Kupa ankarai csoporttornájának harmadik fordulójában.

Az Európa Kupa B csoportjának második továbbjutó helyéért lépett pályára az Aluinvent DVTK a házigazda török Orman Gençlik gárdája ellen. A hatalmas küzdelmet és sok pontot hozó mérkőzésen végig hittek magukban a diósgyőri lányok, akik a záró etapban robbantottak és megérdemelten 93-82-re diadalmaskodtak Ankarában.

Sajnos a hazai csapat kapta el jobban a rajtot, és három perc alatt tízpontos előnyre tett szert, a DVTK-ból Mokango és Pusztai volt eredményes (14-4). Földi Attila egy időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, és ez rövidtávon sikerült is, hiszen Hayes is megkezdte a pontgyártást, az ő négy egységével csalta a távolságot a vendég együttes, de kisvártatva visszaállt a „közte tíz” (20-10). Valamivel több, mint három perc volt hátra a negyedből, amikor Pusztai duplájával elindult felfelé az Aluinvent DVTK, és egy remek szériával egy pontra megközelítette ellenfelét (20-19). És ezzel még nem volt vége, mert a piros-fehérek lendülete a játékrész végéig kitartott. Hayes büntetőivel a találkozón először megszerezte a vezetést is a magyar csapat, Kiss Angi közelije után a dudaszó előtt Kányási Veronika egy nagyszerű hárompontossal tette fel a koronát a csapata teljesítményére (23-28).

A második felvonásban sem a védekezés dominált, sorra potyogtak a pontok, és ebben az adok-kapokban becsülettel állta a sarat a Diósgyőr, Kányási második hármasának is köszönhetően (30-34). A folytatásban azonban némiképp megtorpantak a piros mezesek, és Pusztai kettese után az amerikai légiósai vezérletével egy pontra zárkózott az Orman Gençlik (36-37). A következő kosarat Hayes szerezte meg a törökök előrenyomulását ezzel sem sikerült megakadályozni, Sykes könnyű góljával újra a házigazdáknál volt az előny (40-39). Nem hagyták magukat Medgyessyék, Keyona Hayes brusztolt be két újabb duplát, amelyre Sykes egy kettessel válaszolt, így minimális vendég vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok (42-43).

A fordulás után sem fogták vissza magukat a csapatok, és szépen termelték a pontokat, csak amíg a török együttesben többen is kivették a részüket ebből a munkából, addig a DVTK-ban Hayes kissé magára maradt e téren. Az ő hármasára a török Onar válaszolt hasonlóval, majd Robinson tett hozzá újabb négy egységet (51-49). Amikor már a negyed feléhez közeledtünk, Medgyessy végre megtörte Keyona hegemóniáját a kosárszerzésben, kiegyenlítve ezzel az állást (53-53). Robinson és Williams kettese közt Pusztai kínálta meg remek gólpasszal Hayest, majd Kiss villant meg. Medgyessy két jó büntijével már újra a Diósgyőrnél volt az előny (57-59). Ez meghozhatta Dóri önbizalmát, aki nem sokkal ezután elvállalt egy hárompontos dobást, és milyen jól tette, mert a labda a gyűrűben kötött ki. A vendégek túl sokáig nem örülhettek, ugyanis Willliams három büntetővel jelentkezett a másik palánknál, Onar pedig a negyed végét jelző dudaszó előtt nem sokkal ki is egyenlített (62-62).

Álomrajtot vett a záró negyedben az Aluinvent DVTK. Hayes két duplája után Vukov második hármas kísérlete is pontos volt már, miközben a saját gyűrűjüket sikerült megóvni a törökök kosaraitól, így időt kértek a hazaiak (62-69). de Kiss Angelika csodálatos triplát szórt, ezzel tíz pontra duzzasztva csapata előnyét. Medgyessy Dóra megirigyelte ezt a produkciót, mert némi gondolkodás után az ő keze is elsült a hárompontos vonalon túlról (66-77). Nyeregben voltak Földi Attila lányai, az Ormanspor pedig nem találta a ritmust. Sykes ugyan bedobta a büntetőit, de Megyó egy szép tempóval tartotta a távolságot, és az idő egyre csak fogyott. Három perc volt már csak hátra a találkozóból és tizenegy ponttal vezetett a Diósgyőr (70-81). Minden a legnagyobb rendben volt, amikor a hazaiak játékosa, Damla Gezgin úgy gondolta, ideje izgalmakat csempészni a hajrába, és fél perc alatt bezúdított két triplát, időt is kért a magyar csapat (67-82). Ez nagyon kellet, mint ahogy Mokango 2+1-ese is, újra kisimulhattak a diósgyőri arcok. Kányási középtávolija végképp szertefoszlatta az Ormanspor győzelmi esélyeit, a végjáték már csak Medgyessyék örömjátékát hozta, akik a lefújás után fantasztikus örömmámorban úszva ünnepelték a győzelmüket (82-93)

További részletek a klub hivatalos oldalán.


 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!