Ugrás a tartalomra

Megerősítették az együttműködést

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 16. kedd 18:39
Négy ország – Lengyelország, Szlovákia, Románia Ukrajna – kamaráinak vezetőit látja vendégül a BOKIK április 15-én és 16-án Miskolcon, hogy a Kárpáti Kamarák Szövetségének jelenlegi helyzetéről, feladatairól tárgyaljanak.
nemzetközi találkozó
Fotó: Juhász Ákos

Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Iparkamara elnöke elmondta, huszonöt éve kezdeményezték a Kárpáti Kamarák Szövetségének megalakulását. – Célunk az volt, hogy a mi régiónk vállalkozásai és a határ menti területek vállalkozásai fejlesszék üzleti kapcsolataikat. Én úgy látom, hogy ebben gazdasági potenciál van főleg a kereskedelem területén, és el is értünk sikereket. Örülök annak, hogy a partner kamarák elnökei egyöntetűen úgy látják, hogy ezt folytatni kell. A munka szervezettségét a digitalizációs élethez való alkalmazkodással is lehet javítani. Remélem, valamennyi vállalkozás számára eredményeket fog hozni elhatározásunk – hangsúlyozta az elnök. A résztvevők örültek a lehetőségnek, hogy megbeszélhetik az együttműködés további menetét. 

nemzetközi találkozó

Az alapító tagok között szerepelt Szlovákia, Ukrajna, Románia és Lengyelország egy-egy iparkamarája, azóta más megyék iparkamarái is csatlakoztak a szövetséghez. Az eltelt idő alatt a tagok több közös rendezvényt szerveztek a területükön működő vállalkozásoknak: ide sorolhatók az Ungvári Kontakt Napok vagy a különböző kétoldalú rendezvények, találkozók.

További hírek

Olvasnivaló