Ugrás a tartalomra

Megrázó felvételek a lángoló István-malomról – leégett Békéscsaba ikonikus épülete

MTI/Origo
Utoljára módosítva
2019. május 21. kedd 20:36
Leégett az egykori István-malom épülete kedden Békéscsabán – jelentette a helyszínről az MTI tudósítója. Sérültekről nincs információ. A behir.hu portál szerint 1915-ben egyszer már pusztított tűz a malomban.
Fotó: MTI/Lehoczky Péter

A belvárosban található malomépület 17 óra körül gyulladt ki, és a lángok annak ellenére átterjedtek az épület összes szintjére, hogy a tűzoltók nagy erőkkel, gyorsan a helyszínre érkeztek. Este fél 7-re összeomlott a tetőszerkezet; az épület mind a hat szintjének födémszerkezete beszakadt. 

A több mint százéves, több éve üresen álló ipari műemlékhez ötös, kiemelt fokozatban riasztották a tűzoltókat, akik Békéscsaba mellett hat településről érkeztek a helyszínre: a békéscsabai, a gyulai, a mezőberényi, a mezőkovácsházi, a szarvasi, a szeghalmi és az orosházi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották a lángokat.

Fotó: MTI/Lehoczky Péter

A katasztrófavédelmi mobil labor egészségre káros gázkoncentrációt nem mért és sérültekről sincs információ.

Az esti órákban az épület két oldala felől próbálták megfékezni a lángokat a tűzoltók. A belváros környékét a rendőrség lezárta, a forgalmat elterelték. 

Az Origo úgy tudja, csődület alakult ki a környéken, az emberek siratták az ikonikus épületet. A malom mögött van a Békés Megyei Központi Kórház békéscsabai tagkórháza is, a tűz közvetlen közelében gyakorlatilag. Beszéltek egy kórházi dolgozóval, aki elmondta, hogy a szél a kórház felé viszi a füstöt, de a kórház udvarában áll egy tűzoltóautó. 

Az MTI információi szerint egy gyalogos vette észre a tüzet, ő hívta a tűzoltókat. 

További hírek

Olvasnivaló