Ugrás a tartalomra

Megyei közgyűlést tartott a VOSZ

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 22. péntek 12:08
A munkaerőhiányról, a digitalizációról és a Magyar Nemzeti Bank 330 pontos csomagjáról is szó esett a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei szervezetének éves közgyűlésén.
A Miskolc Televízió riportja

– A tavalyi egy sikeres év volt: a vállalkozások dübörögnek, 5 százalékos a gazdasági bővülés, a belföldi fogyasztás növekedése pedig szintén jót tesz a cégeknek. Most mindenki, aki tud, dolgozik és próbálja a bevételeit megtöbbszörözni – hangoztatta Ádám Imre. A VOSZ B.-A.-Z. megyei elnöke hozzátette, gondot a munkaerőhiány jelent, ezt a digitalizáció felé való nyitással, illetve az Ipar 4.0 megoldásainak az alkalmazásával lehet kezelni.  

A közgyűlésen szó volt még a Magyar Nemzeti Bank 330 pontos versenyképesség- és hatékonyságnövelő csomagjáról is, ami teljes átfedésben van a VOSZ elképzeléseivel. A csomag céljai között szerepel az évi 5 százalékos nettó reálbérnövekedés a kkv szektorban, a munkanélküliségi rátát pedig minden megyében 6 százalék alatt szeretnék tartani.

A közgyűlésen Pfliegler Péter alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy Miskolc gazdasága jelentősen erősödött az utóbbi években, a huszonhárom megyei jogú város között a tizenhetedik helyről a negyedik helyre küzdötte fel magát a város, a GDP-je pedig hét százalékkal emelkedett.  


– Olyan magyar és külföldi vállalkozások érkeztek Miskolcra, mint például a Spinto vagy a GS Yuasa, amelyek valóban innovatív, a 21. század kihívásainak és elvárásainak megfelelő technológiát és technikát hoznak Miskolcra, amellyel bátran állhatunk bárki és bármilyen megmérettetés elé – hangoztatta Pfliegler Péter.

Hozzátette, arra is nagyon büszkék lehetünk, hogy a Lufthansa Technik Miskolcot választotta. Ez egy 43 milliárd forintos összegű beruházás, a rendszerváltoztatás óta a legnagyobb városunkban. – Igyekszünk az innovatív vállalkozások számára kedvező környezetet biztosítani – emelte ki az alpolgármester.

Kitért arra is, hogy az ipar és a kereskedelem után szintén komoly lehetőséget jelent a turizmus. Az elmúlt években több mint 10 százalékkal emelkedett a Miskolcra látogató turisták száma, és több mint 10 százalékkal nőtt az itt eltöltött vendégéjszakák száma. 

Pfliegler Péter hozzátette, az elkövetkezendő években két olyan fejlesztés valósul meg, amelyek akár sokszoros turistalétszámot is generálhatnak. Mintegy 30 milliárd forintból fejlesztik a Diósgyőri várat, a Miskolctapolcai Strandfürdőt és azok környékét. Kitért arra is, hogy a Smart and Green City projektet jelentős fejlesztésekkel támogatja a város. Legutóbb a napelemparkot, illetve 14 elektromos töltőállomást adtak át eddig Miskolcon. 

– Azért dolgozunk, hogy Miskolc egy új fejlődési pályára állhasson, tovább erősödve gazdaságilag, turisztikailag és minden egyéb szempontból, az itt élők, az itt tevékenykedők jóléte érdekében. Ebben számítunk a megyei vállalkozások segítségére – hangsúlyozta az alpolgármester.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!