Ugrás a tartalomra

„Mi, miskolciak nem vagyunk zsarolhatók”

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. december 29. kedd 13:29
A Fidesz helyi politikusainak üzent a Velünk a Város jobbikos frakciócsoportjának önkormányzati képviselője: a kormánypárt Kossuth utcai irodájának kapujára egy papírt ragasztott ki keddi sajtótájékoztatója alkalmával Szilágyi Szabolcs. A papíron ez áll: „Fidesz: városrombolásból jeles!”.

A Miskolcot vezető frakció politikusa úgy fogalmazott, jól látható, hogy a kormány igyekszik térdre kényszeríteni az ellenzéki vezetésű városokat, de „ezek szerint sem a helyi, sem az országos Fidesz nem ismeri a miskolciakat”.

– Emlékezhetnének pedig, hogy a 2019-es önkormányzati választások kampányában sem engedtek a zsarolásnak – ezzel arra utalt Szilágyi Szabolcs, hogy akkor a kormánypárt belengette: ellenzéki vezetésű városok nem, vagy csak kevesebb központi forráshoz jutnak majd.

Fotó: Végh Csaba

– Mi azonban nem vagyunk zsarolhatók, és 2022-ben Miskolc újra össze fog fogni annak érdekében, hogy a még itt maradt fideszes helytartókat elzavarjuk – tette hozzá a Velünk a Város képviselője, aki – hogy emlékeztesse a kormánypárti politikusokat „a közpénzherdáló, városromboló” munkájukra –, egy „Fidesz: városrombolásból jeles!” feliratú papírt ragasztott ki az irodájuk kapuján.

Szilágyi Szabolcs felelevenítette: a Magyar Közlöny december 24-i számában jelent meg a kormányhatározat a helyi önkormányzatok támogatásáról. Milliárdokról van szó, de döntően a fideszes önkormányzatok kaptak pénzt, ők ráadásul általánosságban önkormányzati feladatok ellátására. A nem fideszes városok konkrétan meghatározott feladatokra költhetnek.

– Jól látszik, hogy Orbán Viktor nem tud és nem is akar 15 millió magyar miniszterelnöke lenni, csupán az egyre fogyatkozó táboráé – hangoztatta. A helyi kormánypárti politikusok munkáját szintén kritizálva Szilágyi Szabolcs úgy fogalmazott: egész évben „folyamatosan mocskolták a várost” az országos kormánypárti médiumokban. – Ők a kormányt szolgálják, és nem a miskolciakat. Ha volt is lobbierejük, akkor azt nem arra használták fel, hogy a várost segítsék, hanem, hogy saját magukat jólfizető állásokba helyezzék.

Az elvonásokról és megszorításokról szólva pedig elmondta, milliárdos mértékű a kiesés a város számára, és a jövő évi költségvetés tervezésénél gyakorlatilag azt kell mérlegelni majd, hogy „melyik ujjunkba harapjunk”.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!