Ugrás a tartalomra

„Minden cseppje kincs ”

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 21. kedd 19:31
1976-tól működik a Megyei Kórházban, a Megyei Nőitejgyűjtő Állomás. Feladata a mai napig változatlan: lefejt női tej biztosítása, azoknak a koraszülött és beteg csecsemőknek az életben maradásához, egészséges fejlődéséhez, akiknek ez elengedhetetlenül szükséges.

A Nőitejgyűjtő Állomás védőnője, Lupkovicsné Eperjesi Edit felhívja a megye frissen szült, lefejt női tejjel rendelkező kismamáinak figyelmét arra, hogy tavasszal csökken a leadott női tejmennyiség. Olyan kismamák jelentkezését várják akik: napi 200 ml többlet női tejjel rendelkeznek, frissen szültek, és szoptatják gyermeküket. A kismamák védőnőjük közvetítésével jelentkezhetnek az állomáson.

A lefejt és a leadott női tej ára 2700 forint/liter.

Ahhoz, hogy a női tej termelődése mindig elegendő mennyiségű legyen, fontos a megfelelő folyadékfogyasztás, a minőségileg és mennyiségileg is kielégítő étrend, nagy hangsúlyt fektetve az idény gyümölcsökre, valamint a zöldségfélék fogyasztására.

Kiemelt figyelmet kell fordítani a pihenésre, fontos feltétel a rendszeres szoptatás és fejés, mellkiürítés; így elkerülhető a tej mennyiségének csökkenése! 

Az anyatej minden cseppje kincs így lesz életmentő ez a „folyékony arany”… azok számára, akiknek ez létfontosságú!  – mondta Lupkovicsné Eperjesi Edit.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!