Ugrás a tartalomra

Miskolci Mobilitási Nap a Szent István téren

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 20. péntek 18:34
Tizenkilencedik alkalommal csatlakozott Miskolc város önkormányzata az Európai Mobilitási Héthez. Pénteken tartották a rendezvény egyik legfontosabb napját az Európai Diáksport Nappal együtt a Miskolci Mobilitási Napot a Szent István téren.
Mocsári László képgalériája

Az Európai Mobilitási Hét célja a figyelem felhívása a közlekedés okozta környezeti, egészségi hatásokra, az észszerű autóhasználatra, a közösségi és alternatív közlekedési eszközök előnyeire. Miskolcon a központi rendezvények mellett városrészi mobilitási napokat is szerveztek, melyek lehetőséget adtak arra, hogy a helyben élők (gyerekek, szülők, kismamák, nyugdíjasok) könnyebben bekapcsolódhassanak a programokba.

Egri Zsuzsa főszervező elmondta, idén sokkal többen jelentkeztek, mint tavaly. – A múlt évben hétszázan futottak, míg idén több mint ezres volt ez a létszám. A Szent István téren tavaly nyolc-tíz kiállító volt most pedig több mint tíz szervezet is megjelent. Egy héten át tizenöt iskola tanulói jártak intézményükbe rollerrel, görkorival, biciklivel a meghirdetett Tekerj a suliba! kampány keretében. Ilyen sikeres még egyik évben sem volt ez a rendezvény, nagyon boldog vagyok – nyilatkozta a Factory Aréna vezetője.

A szombaton kezdődött programsorozatnak az egyik legfőbb állomása volt a pénteki nap, ami közép- és általános iskolások futóversenyével indult. 2019 méter után ért elsőként célba Pallai Richárd, aki a Szemere Bertalan Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója. Nem a körülményeknek tulajdonítja sikerét, hanem inkább annak, hogy hetente öt kosárlabdaedzésre jár már hét éve, és edző szeretne lenni. A középiskolások közül mögötte Szépvölgyi Bálint, az Avasi Gimnázium diákja végzett második és Stefán András, a Fráter György Katolikus Gimnázium növendéke harmadik helyen.

Az általános iskolások közül Csoma Dávid ért elsőként célba. Ő a Fazekas Utcai Általános Iskolába jár, szintén heti négy-öt edzésen vesz részt, hiszen az MVSI atlétája. Szerinte nagyon jó az, hogy a diákok kimozdulhatnak a mindennapi rutinjukból, ráadásul tehetnek az egészségükért egy ilyen rendezvényen való futással.

A futóversenyre több oktatási intézményből, például a Könyves Kálmán, a Kaffka Margit és a Görömbölyi Általános Iskolából érkeztek kerékpárral a gyerekek, az Avasiból pedig gyalog jöttek a helyszínre a diákok. Összesen tizenkettő közép- és négy általános iskola tanulói vettek részt az eseményen.

A Szent István téren a nap folyamán játékos vetélkedők, ügyességi pálya, játszóház, kreatív foglalkozások, ökojátékok és közlekedésbiztonsági újdonságok várták az érdeklődőket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!