Ugrás a tartalomra

Miskolci Termelői Nap virágvasárnap

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 04. csütörtök 12:43
Áprilisban kivételesen a második vasárnapon, azaz április 14-én várják a kedves érdeklődőket Miskolc kedvenc belvárosi piacán, az Erzsébet téren. Ami garantált: hatalmas árukínálat, húsvéti hangulat és kellemes kikapcsolódás kicsik és nagyok számára egyaránt.
sdfsdf

Virágvasárnap címmel kerül megrendezésre áprilisban a Miskolci Termelői Nap. Ekkor kezdődik a nagyhét a keresztény ünnepkörben. Mivel a népszokás szerint ezen a napon tilos a munka, helyette ki lehet látogatni a vásárra, ahol színes húsvéti programokkal várják az érdeklődőket.

Mátraalján úgy tartják, hogy virágvasárnapon a mulatság is tiltott, így kivételesen nem lesz zene a rendezvényen, azonban Hejczei Gabriella a Petneházy úti Óvoda nagycsoportosaival népi játékokra és zöldágazásra invitálja a gyermekeket 11 órától.

A húsvéti termelői nap nem telhet el nyuszik nélkül. A Miskolci Állatkert és Kultúrpark nyuszisimogatóval és más kisállatokkal készül a rendezvényre. Kakaska, tojás és húsvéti bárányka készítése, tojásfa díszítése, nyuszi- és tojásszínezés várja még a legkisebbeket a MINŐIES Alapítvány kézműves sátrában.

A tavasz beköszöntével elkezdődnek a kerti munkák. Az Öko Kertész Klub Miskolc városi mag- és palántabörzét szervez, amelyre magvak, dugványok, szobanövények hajtásait is hozhatják cserére az érdeklődők. A házi komposztálás rejtelmeibe a Zöld Kapcsolat Egyesület vezeti majd be a kertbarátokat, az Ökológiai Intézet Alapítvány pedig Komposztálj a természettel! címmel ismeretterjesztő játékokkal készül a családoknak, de lesz óriás társas és puzzle is.

További hírek

Olvasnivaló