Ugrás a tartalomra

A miskolci vízilabda klub is ott segít, ahol tud

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. április 03. péntek 17:55
Az MVLC Miskolci Vízilabda Club is igyekszik kivenni a részét a koronavírus terjedése elleni küzdelemből.

Bachner András, a klub szakmai igazgatója a minap.hu érdeklődésére elmondta: 6 edző és 6 utánpótláskorú játékos kezdte meg pénteken az önkéntes munkát az egyik miskolci nagyáruházban. Kis István utánpótlás vezetőedző irányításával az árufeltöltésben segítenek – természetesen a szükséges védőfelszerelésben (maszk, kesztyű), a távolságtartási és egyéb, érvényben lévő szabályok betartásával. A hétvégén végig dolgoznak, de már felvették a kapcsolatot több bevásárlóközponttal, hasonló önkéntes munkával segítenének.

Bachner András szakmai igazgató: gondoljunk másokra ezekben a nehéz időkben!

Az MVLC felajánlotta segítségét a miskolci önkormányzatnak is. Három kisbuszukkal az ételkihordáshoz, az időseknek a szükséges élelmiszerek és gyógyszerek házhoz szállításához tudnak hozzájárulni.

– Úgy gondoljuk, minden segítségre szükség van ebben a helyzetben. Az a legfontosabb most, hogy gondoljunk másokra, azokra főleg, akik a legveszélyeztetettebb korosztályhoz tartoznak. Az empátia, a közösségi érzés és a felelősségvállalás kell, hogy előtérbe kerüljön ezekben a nehéz időkben – fogalmazott a szakmai igazgató, akitől azt is megtudtuk, hogy játékosaik otthoni edzéseket végeznek. Március elejétől pedig felfüggesztették a tagdíjak befizetését az utánpótláskorú játékosok esetében.

További hírek

Olvasnivaló