Ugrás a tartalomra

Miskolciak! Még lehet szavazni! Harsányi Attila is jelölt!

librarius.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 19. hétfő 09:29
A Kaszás Attila-díjat 2019-ben is az Országos Színházi Évadnyitó keretében adják át, amelyet a Pesti Magyar Színházban rendeznek meg augusztus 30-án. Mintegy 32 társulat tagjai választották ki szavazataikkal a három idei jelöltet, akik közül a közönség voksai alapján kerül ki a győztes.
Harsányi Attila (Forrás: msz.hu)

Még lehet szavazni a Kaszás Attila-díj jelöltjeire: Harsányi Attilára (Miskolci Nemzeti Színház és Aradi Kamaraszínház), Orosz Ákosra (Vígszínház) és Király Attilára (Jászai Mari Színház és Szkéné Színház) a megújult www.kaszasattiladij.hu oldalon adhatóak le a szavazatok egészen augusztus 25-én éjfélig.

Az elismerés átadását minden évben nagy összefogás kíséri; a díjat ugyanis a Hegyvidéki Önkormányzat alapította a Mozaik Művészegyesülettel közösen. A szakmai szavazatokat a Magyar Teátrumi Társaság gyűjti össze, amellett pedig, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén másodszor ajánl fel díjat 400 ezer forint értékben, a Raiffeisen Bank hagyományosan átadja az 500 ezer forinttal járó elismerését. A díjat a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. gondozza a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával. A jelöltekkel készít továbbá interjúkat a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, és sugározza azt felületein.

Kaszás Attila

 A díj a magyar nyelven játszó színművészek szakmai és emberi elismerésén túl Kaszás Attila színművész szellemi hagyatékának ápolását szolgálja, hisz a fiatalon elhunyt színész mindig komoly szerepet vállalt azon társulatok közösséggé formálásában, ahol dolgozott. A díj odaítélésének egyik fő kritériumaként a kiemelkedő mesterségbeli tudás és művészeti teljesítmény mellett az adott társulatban vállalt jelentős közösségépítő szerepet jelölték meg az alapítók.

Eddigi díjazottak:

2018: Nagy Csongor Zsolt (Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat)

2017: Krisztik Csaba (Vörösmarty Színház)

2016: Schneider Zoltán (Radnóti Színház)

2015: Mészáros Tibor (Csokonai Nemzeti Színház)

2014: Nagy Alfréd (Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház)

2013: Borovics Tamás (Szegedi Nemzeti Színház)

2012: Bányai Kelemen Barna (Marosvásárhelyi Nemzeti Színház)

2011: Mucsi Zoltán (Bárka Színház)

2010: Mátray László (Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház)

2009: Nemes Levente (Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház)

2008: Szarvas József (Nemzeti Színház)

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!