Ugrás a tartalomra

„Miskolcon is mögöttünk áll a város”

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 27. hétfő 17:03
A szavazatok közel 46 százalékának megszerzésével, több mint 25 ezer voksot kapva Miskolcon is a Fidesz-KDNP nyerte az európai parlamenti választást. A város vezető politikusai a párt Kossuth utcai székházánál értékelték az eredményt.

A Fidesz-KDNP több mint 25 ezer szavazatot kapott Miskolcon

Kriza Ákos polgármester gyorsértékelésében rámutatott, Miskolcon is – az elmúlt évek választásaihoz hasonlóan – nyertek a kormánypártok. – Azt kell mondanunk, hogy Miskolcon is mögöttünk van a város, támogatják azt a munkát, amit a hétköznapokban elvégzünk – mondta.

Mocsári László képgalériája

A politikusaikat, támogatóikat és aktivistáikat dicsérve kifejezte: munkájuk meghozta a gyümölcsét. – Évről évre, választásról választásra jobb eredményt érünk el, ez a szavazatok számában is megmutatkozik: a Fidesz-KDNP listájára több mint 25 ezren szavaztak az idei EP-választáson – emelte ki a városvezető, aki nagy tapsot kiváltva hozzátette: ilyen sok szavazatot még nem szereztek európai parlamenti választáson.

– Azt kérem mindenkitől, hogy ez a lendület ne törjön meg, és mind a két miskolci választókerületben ugyanezzel az elánnal dolgozzunk tovább, hogy ősszel is ugyanilyen boldogan tudjuk bejelenteni a győzelmünket – fogalmazott Kriza Ákos.

Miskolc EP-eredmény
Forrás: valasztas.hu

„Csak veletek sikerülhetett”

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő rámutatott: már a sokadik sikeres kampányon vannak túl, de ezek az eredmények „csak veletek sikerülhettek, a ti munkátokkal”. – Egy olyan csapat áll mögöttünk mind Miskolcon, mind a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1-es választókerületben, ami nélkül nem tudnánk nyerni. Ezt az egységet meg kell őrizni, ezért mi mindent meg is fogunk tenni. Ősszel lesz még egy megmérettetés, akkor és ott is teljesíteni fogunk – hangoztatta a kormánypárti politikus.

„Összetartó módon kell dolgoznunk”

Hubay György országgyűlési képviselő szintén köszönetét fejezte ki azoknak, akik „nagyon sok munkát végeztek annak érdekében, hogy ez az eredmény szülessen meg”. – Napról napra láttuk, nyomon követtük ezt a teljesítményt. Nagyon kívánom és szeretném is, hogy ez a sikerszéria ne törjön meg, folytatódjon, hiszen újabb választás áll előttünk, ahol városunkról lesz szó. Töretlenül, ilyen összetartó módon kell dolgoznunk, mert akkor nem maradhat el a siker. Reményeink szerint a következő feladatot, az önkormányzati választást is ilyen sikerrel vesszük majd – hangoztatta a kormánypárti politikus.

Négy mandátum a DK-nak

– Nehezen tudnám megfogalmazni, hogy mennyire lepett meg minket ez az eredmény – nyilatkozta nem sokkal a végeredmények ismertetése után a minap.hu-nak Fekete Zoltánné, a Demokratikus Koalíció B.-A.-Z. megyei 1-es és 2 es-választókerületének elnöke. – Igazából a háromban biztosak voltunk, a négyben reménykedtünk és örülünk nagyon, hogy ez megvalósult.

dk_ep_miskolc
Fekete Zoltánné (bal szélen): rengeteg munka van benne

Minek köszönhetik ön szerint, hogy megelőzték a Jobbikot és az MSZP-Párbeszédet is? – kérdeztük.

– Ami az eredményeinket illeti, annak köszönhető, hogy rengeteg munka volt benne. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki támogatásával, munkájával hozzájárult a DK sikeréhez. Sokat köszönhetünk a Demokratikus Koalíció EP-listavezetőjének, Dobrev Klárának, aki világos, közérthető és főleg egyszerű célokat fogalmazott meg programjában – fűzte hozzá Fekete Zoltánné.

Jobbik és MSZP-Párbeszéd

A vasárnap esti eredmények után nem sokkal szerettük volna megkeresni a Jobbik és az MSZP-Párbeszéd képviselőit is. Jakab Pétert, a Jobbik szóvivőjét és Varga László mszp-s képviselőt azonban nem sikerült elérnünk.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!