Ugrás a tartalomra

Miskolctapolca, mint négy évszakos turisztikai attrakció

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. augusztus 09. vasárnap 15:40
A legnépszerűbb hazai turisztikai attrakciók közé kerülhet be Miskolctapolca a jelenlegi strandfejlesztésnek és a turisztikai projekteknek köszönhetően.
Az új tapolcai strandkomplexum is vonzó célpont lehet a turistáknak.

Orosz Eszter, a MIDMAR Kft. ügyvezetője felelevenítette, Miskolctapolca a strand első ütemének elkészültét követően évről-évre felkapottabb lett. „Egyébként is ez Miskolc egyik leglátogatottabb városrésze, egyrészt a Barlangfürdő miatt, hiszen ez egy Közép-Európában is egyedülálló helyszín, erre pedig ráerősített a nagy múlttal rendelkező strandfürdő újranyitása – jelentette ki a turisztikai szakember, aki elmondta azt is, a két fürdő jó hatással van egymásra, hiszen az elmúlt években mindkettő látogatottsága látványosan nő.
A korábbi dinamikus fejlődés ugyan megmaradt, de a városrész helyzetét is megváltoztatta némileg az év elején kirobbant koronavírus-világjárvány. A szakember szerint bár megváltoztatta, de ma már úgy tűnik, teljesen nem törte azért meg a fejlődés ívét. Az viszont igaz, hogy nagyon jelentős változások történtek. „Márciusban egy olyan helyzettel találtuk szembe magunkat, amellyel a világon ma élők közül csak kevesen: a világjárvány miatt a turizmus egyik napról a másikra állt le. Májusban aztán az enyhítő intézkedéseknek köszönhetően a belföldi turizmus már mocorogni kezdett. Lillafüred már a pünkösdi hétvégétől sok vendéget vonzott, aztán az attrakciók újranyitásával Diósgyőr és a belváros is benépesült turistákkal. A strandok és a zárt terű fürdők nyithattak utoljára, de júliusban már Miskolctapolca is újra megtelt élettel. Óriási változás viszont az, hogy bár vannak külföldi turisták, a belföldi látogatók dominálnak. Ráadásul nemcsak a fővárosból és az Aföldről érkezők, hanem most nagyon sok dunántúli vendéggel is találkozunk – tette hozzá.
Komplex komplexum
Miskolctapolca helyzete tehát még így, a világjárvány közepén is bizakodásra ad okot: a jövőre elkészülő, és most már névvel is rendelkező Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Orosz Eszter szerint továbbformálhatja a városrész arcát és az ide érkező vendégkört is.
- Miskolc egyébként is szerencsés helyzetben van: az elmúlt húsz évben óriási változáson ment át, a régi poros iparvárosból egy turisztikailag kedvelt célpont lett, a turisztikai szakma is így tartja már számon. A város nagyon változatos programokkal – túrázás, kirándulás, fürdés, várnézés, borkultúra – várja az érdeklődőket, és ezt egyre többen fedezik fel. A miskolctapolcai fejlesztések erre erősíthetnek rá, ez az új, nagyon exkluzív fürdőkomplexum a jelenlegi vendégkör mellett várhatóan a nagy költési hajlandóságú célcsoportokat is be fogja vonzani. – hangsúlyozta.
Ahogyan arról korábban többször is beszámoltunk, a miskolctapolcai strandfürdő második üteme csaknem 13 milliárd forintból valósult meg, az új, négy évszakos komplexum öt épületegyüttesből áll majd, melyben egy egész évben megfelelő medencekapacitással rendelkező élmény- és wellnessfürdő jön létre, ami már felveheti a versenyt a régió más fürdőivel.
Fejlődő infrastruktúra
A fürdő mellett a városrész maga is megszépül, Miskolc erre a munkára korábban két pályázatot is elnyert. Az összesen több mint kétmilliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően, parkok, sétányok, terek újulnak meg, rehabilitálják a csónakázótavat, játszóteret és szökőkutat alakítanak ki, sőt az Akropolisz Szabadtéri Színpad infrastrukturális fejlesztése is megtörténik.
Orosz Eszter elmondása szerint ezekre a munkálatokra is nagy szükség van, sőt, nem kizárt, hogy a most zajló vagy rövidesen induló beruházások továbbiakat is generálnak. „Elengedhetetlen lesz, hogy a város infrastruktúrában, az utak minőségében, autó- és buszparkolók számában is hozzáfejlődjön a fejlesztésekhez, de a magánszféra is profitálhat a várhatóan növekvő vendégszámból: szálláshelybővítést és vendéglátóipari beruházásokat is hozhatnak a következő évek. Sőt, mi úgy látjuk, hogy előbb-utóbb Miskolctapolcának szüksége lesz egy igazán magas minőségű, sokcsillagos nagy szállodára is - tette hozzá.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!