Ugrás a tartalomra

Négy balesetben is ittas sofőr volt a vétkes egy hét alatt

police.hu
Utoljára módosítva
2019. október 02. szerda 12:33
Ittas vezetés miatt újabb vezetői engedélyeket vettek el a rendőrök.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai ősszel is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain szeptember 23-29. között nyolcvankét közúti közlekedési baleset történt, ebből négy balesetben ittas sofőr volt az okozó. A járőrök az adott időszakban ugyanakkor huszonnégy ittasan volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak – tájékoztatott honlapján a rendőrség.

Mint írták, hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után. Az ittas járművezetők továbbá magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára.

– A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti – nyomatékosították.

(A külső képünk illusztráció!)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!