Ugrás a tartalomra

Négy új betegszállító járművet kapott a Központi Kórház

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 10. péntek 09:03
Új autók érkeztek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházhoz, köztük egy korszerűen felszerelt esetkocsi is. Idén még további két új jármű érkezik. Április óta a telephelyen és a tagkórházak között a betegszállítást saját hatáskörben, 9 gépjárművel végzik. Évente mintegy százezer fekvő, és csaknem hárommillió járóbeteget látnak el.
Képgaléria! Fotó: Végh Csaba

Vénabiztosítási eszközök, légzésbiztosítás eszközei, lélegeztetőgép, defibrillátor – ebben az új esetkocsiban is ugyanúgy benne van minden, mint a mentőszolgálat legmodernebb járműveiben. Jól felszerelt és alkalmas arra, hogy a kórházon belül vagy a tagintézmények között komfortos körülmények között szállítsa a betegeket. A másik három jármű is nemrég érkezett.

Breitenbach Sándor, a kórház műszaki igazgatója elmondta, ezek a mentőautók orvosi kísérettel vagy mentőtiszti szakszemélyzettel történő betegszállításra szolgálnak. – Ez azt jelenti, hogy súlyosabb állapotú betegeket szállítanak, akik ellátásához vagy telephelyek közötti mozgatásához olyan egészségügyi gépműszer-felszereltség kell, ami az egészségügyi állapotuk fenntartását tudja biztosítani.

A Központi Kórházban tavaly kilenc jármű havonta csaknem háromezer fekvő, ülő- és járóbeteget szállított. A korábbi járműpark átlagéletkora tíz év, és futásteljesítményük is megközelíti már az ötszázezer kilométert.

Révész János főigazgató visszaemlékezett, a múlt év végén, illetve ez év első negyedévében négy gépjárműnek a beszerzésére került sor, összértékben hetvenmillió forintból, ebből húszmillió forint intézményi forrásból ötvenmillió forint pályázati forrásból valósult meg. Ebben az évben tervezzük még további két betegszállító járműnek a cseréjét.

Jövőre a betegszállító járművek teljes flottája lecserélődik. A Központi Kórház hat telephelyén évente mintegy százezer fekvő, és csaknem hárommillió járóbeteget látnak el.

További hírek

Olvasnivaló