Ugrás a tartalomra

Negyven helyi szakember kapott mesteroklevelet

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 20. szerda 15:32
Ők mostantól szakmájuk diplomásai. Gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat szerelők, pincérek és szakácsok képesek – oklevelüknek megfelelően – magasabb minőséget és szolgáltatást nyújtani, sőt diákokat képezni saját szakmájukban. A Mesteravatónak a BOKIK nemrég átadott új székháza adott otthont.

Dallal köszöntötték azt a negyven szakembert a BOKIK-ban, akik nemrég tettek mestervizsgát. Az ünnepségen fogadalommal erősítették meg a sikeres vizsgázók, hogy a régi mesterek hagyományaihoz méltóak lesznek, és a leendő mestereknek is példát mutatnak.

Ezúttal három szakma mesterei vették át oklevelüket; volt köztük gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat szerelő, pincér és szakács is.

Az új mesterek jogosítványt szereztek arra, hogy ők maguk is részt vehessenek a diákok képzésében. Csányi Bence, a Calypso Étterem szakácsa a Miskolc Televíziónak elmondta, fontosnak tartja a mesterlevél megszerzését, mert tanulóiknak felkészültebben tudják átadni tudásukat, komolyabb segítséget tudnak nyújtani számukra, ami mindenkinek jó.

A mesteravatón a BOKIK elnöke azt hangsúlyozta, hogy ma a mester a szakma diplomása, a tudás mellett pedig a magas tudás, a minőség kiemelten fontos. Bihall Tamás szerint a mester szinonimája lehet a minőség és a magas felkészültség. – Nagy örömmel szervezzük a kamara megalakulásától kezdve ezt a programot, több mint ezer oklevelet átadtunk már. Ennyi új szakértelem a gazdaság teljesítményét növeli – tette hozzá.

Mocsári László képgalériája!

A mesterek képzése azért fontos, mert jogos az a feltételezés, hogy ezek a szakemberek magasabb minőséget és szolgáltatást képesek nyújtani, valamint az ő feladatuk a tanulók nevelése és az utánpótlás gondozása is – hangzott el az ünnepségen.

További hírek

Olvasnivaló