Ugrás a tartalomra

Kosárlabda: nem történt csoda, így győzött a rutin

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 10. vasárnap 08:53
Öt miskolci játékos is tíz pont fölé jutott Veszprémben. A második helyen álló Veszprémnél Szabó és Czirbus, a vendégeknél Thornton és Tóth hagyta ki sérülés miatt a találkozót. A kereteket összehasonlítva a hazaiaknak a pótlás kevésbé fájt, mint a 21 éves átlagéletkorral harcba induló miskolciaknak.

Lippai kosarával indult a találkozó, ám két darab egy pontossal Medve azonnal válaszolt. A rendkívül sok hazai büntetővel (16-ot dobhatott a házigazda 10 perc alatt) tarkított első negyed felénél elég volt egy-két figyelmetlenség, amit a rutinos hazaiak triplával és könnyű kosarakkal büntettek (29-17).

A MEAFC a folytatásban hol egyénileg erőlködött, hol kevés mozgással gyakorlatilag „elbújt” a tapasztaltabb hazai játékosok zónavédekezése mögé. Az akadozó játékot a negyed derekán Kozák M. lendületes ziccere törte meg, majd Kozák B. triplája is beesett. Az utolsó 4 perc ismételten a vendég hibákból megélő házigazdáról szólt, így az addigi „csak” tíz pontos különbséget csak megduplázta a Veszprém (55-35).

A fordulást követően Béres ébredt fel miskolci oldalon addigi passzivitásából és energikusabb játékkal formálta a támadásokat. Mivel Völgyi, Medve és Madár is sorozatban termelték a pontokat, a különbség a negyed végére tetemesre hízott (87-55).

A záró játékrészben Homoki és Asszú is nagyon igyekezett, hogy legalább egy negyedet győzelemmel zárjon az U-20-as játékosokat bőven forgató Miskolc. Nos, a végig igen ifjú borsodi csapat igyekezetét végül siker koronázta, hiszen az utolsó tíz percet hat ponttal meg is nyerték Sándorék. A találkozót a szép és rutinos labdajáratás aznapi gazdái, a veszprémiek nyerték megérdemelten, ám összességében a derekasan harcoló borsodiakat sem érheti panasz (109-83).

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – MEAFC-Miskolc 83-109 (29-17, 26-18, 32-20, 22-28)

NB I/B Piros csoport 7. forduló. Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 250 néző.

Vezette: Boros Tamás, Kulcsár Tibor, Csák Máté Károly.

Veszprém: Madár (21/15), Medve (22/6), Füzi (2), Körtélyesi (4), Völgyi (26). Csere: Kovács (20/3), Mucza (10), Veingartner (2), Bruder (2), Szűcs. Edző: Mérész Csaba.

MEAFC: Takács (2), Kozák M. (20), Kozák B. (14/3), Homoki (15), Lippai (2). Csere: Asszú (12/6), Béres (11), Sándor (6/6), Szőke (1), Gadus, Pap. Edző: Drahos Gábor.

Drahos Gábor, vezetőedző: Összesen több, mint 85 percet játszott a hat U-20-as játékosom, ami műhelymunka szempontjából remek. Takács és Lippai 1-1 találata, Thornton és a bemelegítéskor jelző Tóth hiánya ellenére is dobtunk 83 pontot, ez is bíztató. Valamint megnyertük az utolsó negyedet. Az imént említett erényeink mellett a hazaiak rutinból elintézték, amit rutinból el lehetett intézni, így megérdemelten nyertek. Igyekszünk mindent megtenni a következő hazai mérkőzésen a győzelemért.

A MEAFC-Miskolc következő mérkőzése:

2019. november 15. péntek 17:30

MEAFC-Miskolc-Budapesti Honvéd

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!