Ugrás a tartalomra

Nem változott a szelektív hulladékszállítás rendje Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 27. szerda 08:53
A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés rendjében Miskolc területén nem történt változás. A BMH Nonprofit Kft. a korábban kiközölt járatrend szerint üríti a hulladékgyűjtő edényeket.

Azonban nem kérdéses, hogy a lakosság számára a kétheti rendszeresség vált megszokottá, mely a naptárszerkesztési szabályok miatt némileg felborult és félreértésekre adhat okot a 2020-2021. év váltása kapcsán. A szelektív hulladékot gyűjtő járatok az utcaszintű járatrendnek megfelelően páros, illetve páratlan naptári heteken gyűjtenek, ez alapján épül fel a kétheti rendszeresség. Sajnálatos módon a naptárszerkesztési szabályok két egymást követő páratlan hetet eredményeztek, mely a Közszolgáltatótól teljes mértékben független. A tavalyi év utolsó hete (53. naptári hét) és az idei év első hete (1. naptári hét) is páratlan hét volt. Erről a tényről a közszolgáltatási feladatok ellátásába bevont alvállalkozó közreműködésével szórólap formájában is értesítették a családi házban élőket január első heteiben.  

A hulladékszállítást végző járatok a BMH Nonprofit Kft. weboldalán közzétett hulladéknaptárnak megfelelően szállítják el a hulladékot a településekről, illetve településrészekről. 

A miskolci hulladéknaptárak elérhetősége: bmhnonprofit.hu/2021-hulladeknaptar-miskolc/
Amennyiben az ingatlanoknál felhalmozódott szelektív hulladékot észlelnek kérjük, hogy a helyszín pontos megjelölésével jelezzék a BMH Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán, hogy annak okát teljeskörűen kivizsgálhassák. 
 
TELEFONSZÁM: +36 21 3500 111 
E-MAIL CÍM: ugyfelszolgalat@bmhnonprofit.hu 
LEVELEZÉSI CÍM: 3510 Miskolc, Pf. 583 
 

További hírek

Olvasnivaló