Ugrás a tartalomra

Nemzetközi díjugrató versenyt rendeznek a Lovagi Tornák Terén

Utoljára módosítva
2019. augusztus 07. szerda 09:52
Hatalmas szakmai sikerként értékelik a szervezők, hogy a Lovagi Tornák Tere öt év alatt bekerült a nemzetközi lovassport köztudatába. Az augusztus 9-11 között megrendezett Castle Classic Nemzetközi díjugrató verseny világhírű versenyzőket és különleges vérvonalú versenylovakat csábít Diósgyőrbe. A világszínvonalú sportpálya, az egyedi természeti és műemlék környezet európai viszonylatban a legexkluzívabb versenyhelyszínek sorába emeli az arénát.

Augusztus 9-11 között rendezik meg a Castle Classic elnevezésű nemzetközi díjugrató versenyt a Diósgyőri vár melletti Lovagi Tornák Terén. A helyszín az elmúlt időszakban könnyűzenei koncertekkel, színházi előadásokkal, országos és kisebb nemzetközi sporteseményekkel vált ismertté a közönség körében. A rendezvények hangulatához és népszerűségéhez a Diósgyőri vár közelsége és a magával ragadó természeti környezet is hozzájárul. Az augusztusi nemzetközi verseny szakmai szempontból egy újabb mérföldkőnek számít.

Az idei nemzetközi megmérettetés tetőpontja az augusztus 11-én 15:00-kor kezdődő Castle Classic Grand Prix lesz, amelyen a legjobb hazai lovasok és jelentős számú, európai szinten is magasan jegyzett versenyző is jelen lesz. Erdélyi Magdolna versenyigazgató szerint hatalmas az érdeklődés, és olyan eredményes lovasok is neveztek már, mint a magyar válogatott Nemzetek Díja győztes csapatának tagjai: Hugyecz Mariann Chacco Boy nevű lovával, valamint Ifj. Szabó Gábor.  A külföldiek közül német, osztrák, szlovén, szlovák, szerb és lengyel élsportolók is szerepelnek a mezőnyben.

Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke, hétszeres kettes fogathajtó világbajnok is elismerő lelkesítő üzenetet küldött a versenyre készülőknek: „Négy év rövid idő egy verseny életében, ám kitűnő versenyhelyszínünk, a felújított istállók, versenykörülmények, a szakmai figyelem, a közönségvonzó kísérőprogramok ez alatt is elismert, közkedvelt, legnagyobb vidéki pénzdíjas nemzetközi versenyhelyszínné avatták rendezvényüket.”

A miskolci díjugrató verseny európai viszonylatban is népszerű mind a nézők, mind a sportolók körében, mert a Lovagi Tornák Tere egyszerre rendelkezik kiváló technikai feltétekkel és utánozhatatlan műemléki környezettel. Az aréna négy évszakos, speciális homokkal ellátott, dréncsövezett pályát a riói olimpia talajgyártó szakemberei jegyzik.

A Lovagi Tornák Tere az elmúlt öt év alatt európai hírű sporthelyszínné nőtte ki magát, szakmai díjakat is kaptunk és sikerült elérnünk, hogy előkelő összdíjazású nemzetközi díjugrató versenyt rendezzünk. A Castle Classic elnevezésű verseny a legnagyobb vidéki lovas sportesemény lesz idén– hangsúlyozta Novák Irén, a helyszínt üzemeltető Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője.

További hírek

Olvasnivaló