Ugrás a tartalomra

Növelik a Salkaházi-támogatást

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 04. péntek 12:51
Szeptembertől október végéig igényelhetik az érintettek a 10 százalékkal, 11 ezer forintra növelt Salkaházi-támogatást – egyebek mellett erről is döntött a közgyűlés.

1000 forinttal, azaz 10 százalékkal nő a Salkaházi programban kifizethető éves támogatás összege, amint az a Nagy-Miskolc programban is szerepelt. Az érintettek erről szeptemberben, levélben kapnak értesítést. Igényelniük október végéig kell, magát a támogatást pedig még karácsony előtt megkapják. A rendezvények megtartását a vírushelyzet befolyásolja majd, hiszen éppen az idősek a leginkább veszélyeztetettek. Az idősekkel foglalkozó civil szervezetek egyszeri, 50 ezer forintos, vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak az önkormányzatnál.

De másról is döntöttek a városatyák az augusztusi közgyűlés alkalmával. Az is örömteli változás, hogy a lakásfenntartási támogatás már egy egész évre kérhető, havi 3000 forintos összeggel, ami ráadásul már nemcsak fűtési, hanem közüzemi felhasználást is lehetővé tesz. A közterületeken kivágott fák lakásfenntartási támogatásként is igényelhetők.

Továbbá: a vírushelyzet miatt valamennyi kérelmet be lehet nyújtani elektronikusan is a digitális ügyintézés keretében.

Ugyancsak a vírushelyzet miatt az éves parkolóbérletek egy hónappal hosszabb ideig, 2021. február 20-áig lesznek érvényesek. Ez az április 5-ig megváltott, teljes éves, zónás és kombinált bérletekre vonatkozik.

Fotó: Mocsári László

Fontos változás, hogy 2021. január 1-jétől az ország egész területén tilos lesz avart égetni. Megelőzve az országos jogszabályt, ez a tiltás Miskolcon már korábban, most szeptembertől életbe lépett. Erre azért van szükség, hogy javuljon a levegő minősége, mérséklődjön a szmog – ez akár már ebben a téli szezonban is elérhető célkitűzés. A városban egyébként jelenleg is megoldottnak mondható a zöldhulladék elszállítása, így égetésre nincs is komoly szükség.

A miskolci oktatási rendszert érintő változás, hogy szeptember 1-jétől a Komlóstetői Általános Iskola átkerül a református egyház fenntartásába.

A képviselők döntöttek arról is, hogy kedvezményesen kapjon ingatlanhasználati lehetőséget több helyi civil szervezet – köztük polgárőr egyesület, daganatos betegekért dolgozó alapítvány, a barlangi mentők, a Dialóg Egyesület, a Cirmi Rádió és a Máltai szeretetszolgálat is.

És végül: a képviselőtestület felhatalmazta Veres Pál polgármestert, hogy a kormányzat felé közvetítse, hogy ne lehessenek ugyanazon munkakörben területenként, országrészenként eltérőek, alacsonyabbak a fizetések.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!