Ugrás a tartalomra

A nyolcaddöntőben búcsúzott a párbajtőröző Nagy Kinga

MTI
Utoljára módosítva
2019. július 18. csütörtök 16:28
Harmadik főtáblás mérkőzésén vereséget szenvedett a párbajtőröző Nagy Kinga, ezzel 15. helyen végzett a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

A vb-újonc a kazah Uljana Balaganszkaja és a dél-koreai Csoj In Dzsong legyőzése után Lin Senggel csapott össze a negyeddöntőért, de nem volt esélye a kínai vívóval szemben. Ellenfele türelmes előkészítés után nagyon jó tempókban indította támadásait, melyeket gyakran pontosan fejezett be, miközben a magyar vívó több akciója eredménytelen volt az ázsiai hatékony védekezése miatt. A különbség egyre nőtt, és amikor Nagynak mégis sikerült két-három tust adnia, Lin csakhamar megint elhúzott, végül nyolc találat különbséggel győzött.

„Megvolt a taktika, elméletben tudtam, mit kell csinálnom, csak nem voltam képes a gyakorlatban megvalósítani azt, amit az edzőim kértek. Fegyelmezetlen voltam" - értékelt. "Az ellenfelem ügyes lány, mégis úgy érzem, meg lehetett volna őt verni. Szomorú vagyok, de fél óra múlva már nem leszek az" - utalt arra, hogy első világbajnokságán jó eredményt ért el a 16 közé jutással.

Muhari Eszter 23., Budai Dorina 67., Kun Anna pedig 80. helyen végzett.

További hírek

Olvasnivaló