Ugrás a tartalomra

Ők a legjobb miskolci diáksportolók!

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 11. szerda 17:46
A diáksportolóké volt a főszerep a Művészetek Házában kedden, ahol ezúttal is megtartották a Miskolc Városi Diáksport Szövetség ünnepélyes díjátadóját. Az eseményen a 2018 – 19-es tanév diákolimpiai bajnokai mellett, az alap- és középfokú oktatási intézmények pontversenyének eredményét is kihirdették.
Juhász Ákos képgalériája!

A hagyományoknak megfelelően, ünnepélyes keretek között rendezték meg ebben az évben is a Miskolci Diáksport Szövetség hagyományos, év végi díjátadóját. Kiemelten fontos az érintett korosztály, vagyis Miskolc következő generációja esetében a mozgás, a sport szerepe, éppen ezért legyünk büszkék az elért sikerekre – kezdte köszöntőjét Miskolc város polgármestere. 

„Meg kell teremteni az egyensúlyt, a munka, a tanulás, a magánélet és a sport, az edzés között. Ez rendkívül nagy önfegyelmet, nagy odafigyelést, sok esetben lemondást jelent" – emelte ki beszédében Veres Pál. Majd megköszönte mindazt a teljesítményt, amit egyrészt az edzők, másrészt pedig, az elvégzett munka alapján, a diáksportolók végrehajtottak és elvégeztek, aminek eredményeként, ezeket a fantasztikus sikereket elérhették.

Az eseményt szervező Városi Diáksport Szövetség vezetője, Lódi Gábor összefoglalójában arról szólt, nagyon szép számú és értékes siker jellemezte az elmúlt időszakot. Mint mondta, az is kiemelt jelentőséggel bír, hogy a diákok élete részévé váljon a testmozgás, ne csak egy tanóra legyen a testnevelés.

Az alapfokú iskolák között a legjobb eredményt a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium érte el, a középfokú tanintézmények között pedig Diósgyőri Gimnázium lett a legeredményesebb. Természetesen az egyéni és csapatteljesítmények legjobbjait is díjazták. A sok sikeres atléta között ott volt Bacsa Fanni is, aki 10 méter gáton országos bajnok lett, és pályafutása egyik legnehezebb évét zárta, hiszen más gátmagassággal versenyez ezentúl.

„Nekem az volt a célom ebben az évben, hogy kijussak az Európa Bajnokságra, ott viszont nem volt célom, hogy dobogó, vagy esetleg döntő, csak az, hogy egy jó időeredményt elérjek, és úgy gondolom, ez sikerült is" – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Bacsa Fanni.

Elhangzott az ünnepségen még, hogy vannak olyan atléták, akik már 4 illetve 6 éve szállítják a bajnoki címeket és idén, kosárlabdában, a bajnoki címet egy miskolci iskola szerezte meg. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!