Ugrás a tartalomra

Ők választottak: a táncot ünnepelték Miskolcon

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. szeptember 21. hétfő 13:35
Modern vagy klasszikus, népi vagy break, társas vagy mazsorett – mindegy is, mit választunk, csak táncoljunk! Ez volt a fő üzenete a Miskolcon először megtartott Nagy Táncválasztónak. A Művészetek Házában bő egytucat táncegyüttessel, művészeti iskolával ismerkedhettek meg az érdeklődők vasárnap.

Rövid bemelegítés után kisebb koreográfiákat tanítottak meg az előzetesen regisztrált, a tánccal most ismerkedő érdeklődőknek az iskolák, együttesek tanárai, vezetői. Hangulatot, érzést igyekeztek átadni, megmozdítani egy húrt a szívekben, fellobbantani valami olyan ellenállhatatlan vonzalmat, ami után szenvedéllyé válik a tánc. – Mi magunk is arra törekedtünk, hogy megmutassuk, mennyire jó táncolni, milyen lehet kitartó munkával színpadra állni. Egyáltalán: élvezni a mozgást, a fellépést, a közösséget! – fogalmazott érdeklődésünkre Kocsis Andrea, a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium tánctagozatának vezetője, aki a rövid oktatásba a növendékeket is bevonta. A modern táncok alaplépéseit leshették el tőlük.

Mocsári László képgalériája

Miskolcon is egyre többen választják ezt a mozgásformát – tapasztalják a Miskolc Steelleadersnél is. Molnár Ágnes vezetőedző már egészen fiatalokat is oktat. – 4 éves kortól várjuk a gyerekeket. Azt tapasztaljuk, hogy a legfiatalabbaknak nincs még félelemérzetük, az akrobatikai elemeket nagyon könnyen megtanulják.

És a kereslet mellett szerencsére a kínálat is igen bőséges Miskolcon. Most „csak” 15 táncegyüttest, művészi iskolát ismerhettünk meg a Nagy Táncválasztón – ez a kör nyilván jóval nagyobb, de ezúttal a populárisabb műfajok voltak előtérben. – Azért döntöttünk így, mert Miskolcon először tartottuk meg ezt a programot, és szerettünk volna minél több emberhez eljutni – mondta L. Tóth Evelyn szervező. A Nívó-díjas modern táncpedagógus, koreográfus, a Miskolcon közel 28 éve működő eLTE Best Dance Company-Miskolci Dance Stúdió vezetője úgy fogalmazott: nem pusztán azoknak lehet cél a tánctanulás, akik versenyeken fellépő profik szeretnének lenni.

– Nem kell különösebb előképzettség ahhoz, hogy valaki jól érezze magát egy táncórán, ahol közösségben lehet, ahol kikapcsolódhat, javíthatja erőnlétét – sorolta.

A Miskolc Televízió Nagy Táncválasztóról forgatott hosszabb anyagát október 1-jén, csütörtökön a Promenád című kulturális műsorban láthatják.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!