Ugrás a tartalomra

Olaszország megnyithatja kikötőit a migránsok előtt

MTI
Utoljára módosítva
2019. szeptember 13. péntek 12:59
Az új olasz kormány valószínűleg megnyitja a kikötőket a migránsok előtt, vagy sokat lazít majd a mostani szabályozáson – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő péntek reggel az M1-en.

A szakértő szerint ha ez valóban megtörténik, akkor ez meghívó lesz azok számára, akik Európába akarnak jönni. A várható döntést azok a civil szervezetek is ki fogják használni, amelyek az illegális bevándorlás támogatásában részt vesznek – fűzte hozzá. Mindez azt jelenti, hogy Olaszország felé több migráns indul majd el, ami belpolitikai feszültségeket okozhat az országban.

A La Repubblica című balközép napilap csütörtökön azt írta, az Öt Csillag Mozgalom és a balközép Demokrata Párt kormánya mostantól ahhoz a migrációs politikához tartja magát, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök szerdán Brüsszelben úgy foglalt össze, hogy ha százan érkeznek Olaszországba, akkor tízen maradnak, kilencvenet pedig szétosztunk a tagállamok között.

A Corriere della Sera című napilap úgy látta, hogy a Conte-kormány az Olaszországba érkező migránsok azonnali európai szétosztását találta megoldásként, mivel így a baloldalnak engedve megnyitja a kikötőket, mégsem hagyja a migránsokat Olaszországban.  Az újság értesülései szerint az olasz kormánynak ezzel az eljárással az augusztus 5-én – akkor még Matteo Salvini belügyminiszterrel – elfogadott migrációs-biztonsági törvénycsomagot sem kell egyelőre módosítania.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!