Ugrás a tartalomra

Önelfogadás, mint a sikeres élet kulcsa

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 24. hétfő 09:03
Ingyenes, a lelki egészség megőrzését támogató előadásokat hirdet az Egészségfejlesztési Iroda és a Miskolci Kulturális Központ.

A rendezvény célja, hogy a résztvevők életük valamennyi területén rálépjenek a kiteljesedés és az eredményesség útjára. Olyan életminőséget javító és gyakorlati tudást szeretnének átadni az előadók, amely segít mélyebben megérteni a különböző viselkedésminták kialakulását és felszabadítani a bennünk rejlő potenciált – tudatta Almási Beatrix, az MKK – Diósgyőri vár kommunikációs menedzsere.

A lelki egészség nem velünk született állapot, folyamatos cselekvés, életforma, melynek jelentős mérföldköve, hogy értékeljük és elfogadjuk magunkat. Fontos tudatosítanunk, hogy nem vagyunk a külső körülmények áldozatai, a fizikai elváltozásaink, betegségeink is a megbomlott belső egyensúlyból fakadhatnak.

„A XXI. században a legfontosabb az önértékelés, önbecsülés és önbizalom triásza, mert így tudunk felállni még a legnehezebb helyzetekből is” – fogalmaz Tari Annamária pszichoanalitikus, a sorozat első előadója. Február 27-én az önértékelésről és az önbizalomról fog majd beszélni. Nemcsak látleletet ad mai társadalmunkról, de az önismeret fejlesztésében is segít.

Hogyan döntsünk, és hogyan lenne érdemes döntéseket hoznunk? Az ember alapvetően nem racionális lény. Valóban ész érvek alapján mérlegelünk? Mit tegyünk, ha mást súg a szívünk, mint az eszünk? Mérő László professzor előadásait országszerte vastapssal köszöni meg a közönség. Titka abban rejlik, hogy a hasznos ismereteket magas színvonalon, érhetően, érdekes sztorikkal és jó humorral tárja elénk. Április 22-én Miskolcon is beszél majd érzelmeink és döntéseink logikájáról.

Zacher Gábor toxikológus az online világot a ma elérhető egyik legveszélyesebb tudatmódosítónak nevezte. Manapság a legtöbb ember zsebében ott lapul a mobiltelefon, amely jóval többet tud, mint az a számítógép, amivel korábban eljutott az emberiség a Holdra és vissza. Átlagosan majdnem négy órát töltünk aktív internetezéssel, sőt, a fiatalok jóval többet. Május 6-án, Miskolcon arról is fog beszélni, hogy merni és tudni kell lekapcsolódni, mert a háló nem minden.

Az előadásokon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az efi@bazmkorhaz.hu e-mail címen lehet.

Helyszín: B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház – Konferenciaközpont.

Időpontok:

február 27. 15:00 Tari Annamária: Önértékelés és önbizalom a XXI. században
április 22. 15:00 Dr. Mérő László: Az eszemre vagy a szívemre hallgassak?
május 6. 15:00 Dr. Zacher Gábor: Drakula a telefonban, avagy digitális vérszívás?

További hírek

Olvasnivaló