Ugrás a tartalomra

Orbán: szerdán várható döntés a kijárási korlátozások jövőjéről

MTI
Utoljára módosítva
2020. április 03. péntek 08:39
Orbán Viktor miniszterelnök szerdára tervezi, hogy döntést hoznak a múlt héten bevezetett kijárási korlátozások jövőjét illetően.
Szerdán döntenek a kijárási korlátozásokról. (Fotó: Juhász Ákos)

A kormányfő pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte: a kijárási korlátozások jövő hét szombatig vannak érvényben, és dönteni kell, hogy fenntartják-e vagy sem. "Ha a kényszer rávisz, megtesszük" - fogalmazott. Megjegyezte, közeleg a húsvét, amely egy családi ünnep, "vinné az embert a lába, a szíve", de "ez most aligha lesz lehetséges" vagy csak szigorú korlátozások között.
A miniszterelnök bejelentette: idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást biztosítanak.
Az ország legfontosabb dokumentumának nevezte Orbán Viktor az úgynevezett egészségügyi átcsoportosítási tervet, amely arról szól, hogyan kell majd az erőket átcsoportosítani, amikor tömegessé válik a koronavírus-fertőzés.
A törvények egészségügyi veszélyhelyzetben minden egészségügyi dolgozónak kötelezővé teszik a vezényelhetőséget, ilyenkor központilag lehet gazdálkodni velük - mondta.
A kormányfő azt is hozzátette, hogy 110 kollégiumot foglaltak le - ahol 19 820 embert tudnak elhelyezni - és 58 hotelt - ezek 5661 ember elhelyezésére alkalmasak -, továbbá szolgálatba van állítva 3543 gépjármű, és 203 770 ember étkeztetésére vannak felkészülve.
Ez egy katonai vezénylési akcióterv a tömeges járvány időszakára - mondta Orbán Viktor.
A munkahelyek megőrzéséről és újak létrehozásáról szólva a miniszterelnök közölte: kedden mutatják be a magyar gazdaságtörténet legnagyobb gazdaságélénkítési tervét.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!