Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: „Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk”

MTI/hirado.hu
Utoljára módosítva
2019. május 27. hétfő 00:13
„A 2019-es európai parlamenti választást megnyertük” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédében, a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az európai parlamenti választáson. „A minden korábbinál magasabb részvétellel Magyarország azt bizonyította, hogy európai nemzet, Európában van a helyünk, Európa a mi hazánk is, ezért meg is akarjuk változtatni” – hangsúlyozta a kormányfő.

A miniszterelnök külön köszönetet mondott azoknak, akik a Fidesz-KDNP pártszövetségnek szavaztak bizalmat, valamint azoknak, akik heteken keresztül a hátukon vitték a kampányt. „Nekik köszönhetjük, hogy bejelenthetem: a 2019. évi európai parlamenti választást megnyertük” – jelentette ki Orbán Viktor.

Az európai parlamenti választáson három dologgal bízták meg a Fidesz-KDNP-t a magyarok, először is azzal, hogy állítsák meg egész Európában a bevándorlást - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap este az EP-választási eredményeket értékelve a Bálna rendezvényközpont előtt. 

Hozzátette, a magyarok megbízást adtak továbbá a nemzetek Európája, valamint a keresztény kultúra megvédésére Európában. Úgy fogalmazott: „biztosak lehettek abban, hogy mi ezt is fogjuk tenni".

Az is kiderült – folytatta –, az emberek Magyarországon azt gondolják, hogy Brüsszelben változásra van szükség. Olyan vezetők kellenek, akik az európai emberek érdekét képviselik, akik tisztelik az európai nemzeteket és olyan európai vezetők kellenek, akik büszkék a 2000 éves keresztény kultúránkra – hangsúlyozta Orbán Viktor, aki megerősítette: számukra Brüsszelben is mindig Magyarország lesz az első, és mindenkivel együtt fognak működni, aki meg akarja állítani a bevándorlást.  

„Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk. A népvándorlással és a migrációval egy új korszak kezdődött az európai politikában, nyugodtan mondhatjuk, hogy korszakos győzelmet arattunk” – hangsúlyozta.

„Azért csatlakoztunk az Európai Unióhoz, hogy olyan világ lehessen Magyarországon, ahol mi döntünk a saját sorsunkról. Nekünk, magyaroknak különösen fontos az európai választás, mert ez a nemzetegyesítés vissza nem térő lehetősége, hiszen a határon kívüli magyar közösségek is ott lesznek velünk Brüsszelben, és együtt fogjuk képviselni a teljes magyar nemzet érdekeit” – mondta a kormányfő.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!