Ugrás a tartalomra

Orgonák éjszakája Miskolcon is

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 21. vasárnap 10:12
Hagyományteremtő céllal a Filharmónia Magyarország – az Orgonapont koncertsorozathoz szervesen kapcsolódva – szombaton megtartotta az Orgonák éjszakája országos zenei programot, amihez Miskolc is csatlakozott.

Az esemény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az orgonához kapcsolódó zenei élmények kimagasló kultúraformáló erejére, valamint, hogy értékes ismereteket közvetítsen a hangszer történelmével, működésével, építésével és jövőjével kapcsolatosan. Nem titkolt szándékuk volt a szervezőknek, hogy minél többen kaphassanak lehetőséget az orgonamuzsika felfedezésére.

Juhász Ákos képgalériája

A koncertek, illetve hangszerbemutatók mellett több rekordkísérletet is tartottak: az eseményre komponált dallamokat az országban a lehető legtöbb orgonán egyszerre szólaltatták meg.

Ezen kívül az egy nap legtöbbször eljátszott kortárs orgonamű rekordjával is megpróbálkoztak, hiszen Kovács Szilárd Intrada című műve szombaton több mint 60 helyszínen csendült fel, többek között Miskolcon is, a Belvárosi Református Templomban.

Az est során közreműködött orgonán Herczeg Zoltán.

További hírek

Olvasnivaló