Ugrás a tartalomra

Óriási magyar siker a szentpétervári Grand Prix-n, miskolci mazsorettek a dobogón

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 15. kedd 10:22
Két miskolci sportoló, Czinege Szonja és Paár Gréta képviselte hazánkat a Nemzetközi Mazsorettsport Nagydíjon (MWF), Szentpéterváron szeptember végén. A Miskolci Mazsorett Együttes tagjai dobogós helyezésekkel tértek haza több kategóriában is, Czinege Szonja pedig aranyérmes lett a rangos mazsorett megmérettetésen Oroszországban.

Az idén 35 éves Miskolci Mazsorett Együttes tagjai szereztek újabb dicsőséget az együttesnek és szülővárosuknak. Idén Szentpéterváron rendezték meg a MWF-International Grand Prix of Majorette Sport elnevezésű nemzetközi sporteseményt, amelyen 12 ország 46 csapata versenyzett több kategóriában. A különösen kiélezett versenyben Magyarországot ezúttal a Miskolci Mazsorett Együttes két tagja képviselte több kategóriában. A Grand Prix-t kétévente rendezi meg a Majorette-sport Word Federation elnevezésű világszövetség – tájékoztatta szerkesztőségünket Almási Beatrix, az MKK – Diógyőri vár kommunikációs menedzsere.

Czinege Szonja senior mace solo kategóriában végzett az első helyen. A „mace” kifejezés az úgy nevezett Tambur Major botot takarja, amely főként Afrikában népszerű, ahol nemcsak szólóban, hanem csapatokban is versenyeznek vele a táncosok. A szóló mellett duóban is eredményesek voltak versenyzőink ebben a kategóriában: a Czinege Szonja-Paár Gréta duó második helyen végzett. Czinege Szonja emellett bronzérmet szerzett 2 bot solo és negyedik helyezést érdemelt ki twirling kategóriában. Felkészítőjük, szakmai irányítójuk Grán Orsolya nagyon elégedett az eredményekkel, mivel meglátása szerint idén különösen erős mezőnyben szerepeltek sikerrel a lányok.

Eredmények:
1.hely: Senior mace solo Czinege Szonja
2.hely: Senior mace duo/trio Czinege Szonja-Paár Gréta
3.hely: Senior 2baton solo Czinege Szonja
4.hely: Senior twirling solo Czinege Szonja.

A Miskolci Mazsorett Együttes 35 éve meghatározó szereplője Miskolc város közéletének, és elmondható, hogy több generáció örömét lelte ebben a mozgásművészeti formában. Miskolc városa 2016-ban Nívódíjjal ismerte el azt a szakmai munkát és közösségteremtő erőt, amit a szakmai vezetők, szülők, gyermekek közösen valósítanak meg a Miskolci Mazsorett Együttesben. A formációnak ebben az évben is közel 120 tagja van, akik közül sokan már óvodáskoruk óta ismerkednek a mazsorett műfaj szépségeivel. A legkisebbek 4 évesek, a legidősebbek 23 évesek. A vezetők nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás nevelésére, több óvodás és kisiskolás csapatban folynak az edzések, illetve a versenyekre és fellépésekre történő felkészülések. A 8 csoport (öt korosztályos bontásban) működését és fejlődését, az új koreográfiák előkészítését és betanítását Grán Orsolya, Dudás Ágnes és Rózsa Ildikó csoportvezetők végzik három helyszínen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!