Ugrás a tartalomra

Öt Jegesmedve is harcba indul az olimpiáért

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 01. szombat 11:10
Olimpiai előselejtezőn vesz részt a jövő héten a magyar férfi jégkorong-válogatott, a keretben pedig öt Jegesmedve-játékos is helyet kapott.
Fotó: Beregi László

Az olimpiai részvételért száll harcba a magyar férfi jégkorong-válogatott, amely első lépésként Angliában, Nottinghamben vesz részt egy előselejtező tornán. A magyar csapat Észtország, Románia, majd végül a házigazda Nagy-Britannia legjobbjaival méri össze tudását. A csoportgyőztes augusztus végén Szlovákia, Fehéroroszország és Ausztria ellenében vívhatja ki az olimpiai részvétel jogát.
Már az első feladat is keménynek ígérkezik, hiszen például Nagy-Britannia két évvel ezelőtt éppen Budapesten előzte meg a magyar nemzeti csapatot a divízió 1/A világbajnokságon, és azóta is a legjobbak között szerepel. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Jarmo Tolvanen kijelölte a nottinghami tornára utazó keretet, amelyben a DVTK Jegesmedvék öt játékosa is szerepel: Rajna Miklós, Szirányi Bence, Jesse Dudas, Galanisz Nikandrosz és Magosi Bálint. Lesz tehát kiért szurkolni a jövő héten.

Az olimpiai előselejtező torna programja:

február 6., csütörtök:
Magyarország – Észtország
Nagy-Britannia – Románia

február 8., szombat:
Magyarország – Románia
Nagy-Britannia – Észtország

február 9., vasárnap:
Észtország – Románia

Nagy-Britannia – Magyarország

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!