Ugrás a tartalomra

Partnercégek Pályaorientációs Fóruma a Barossban

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 08. péntek 12:08
Pályaválasztási rendezvényt tartottak a Baross Gábor Szakgimnáziumban. Álláslehetőségekről tájékozódhattak általános iskolások a MÁV Zrt.-től, az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-től és a Magyar Posta Zrt.-től, amikkel a középiskola már évek óta együttműködik.
Fotó: Végh Csaba

A Miskolci Szakképzési Centrum Baross Gábor Szakgimnáziumának gazdasági partnerei mutatták be működésüket, szervezetüket és a szakmai karrierlehetőségeket vállalataiknál általános iskolásoknak. Annak idején Gressai Dávid is így látogatta meg először ezt az iskolát. Azóta ide jár. – Már tizenegyedikes vagyok, jövőre érettségizem, aztán még egy év a szakosítás, és mehetek egyetemre. Azért választottam ezt az iskolát nyolcadikban, mert három szakmát is ad: kereskedelmi végzettséget, marketinget tanulunk és postán is dolgozhatok. Ez utóbbit pedig már az egyetem alatt is szeretném megvalósítani. Családi indíttatásom is volt, hiszen apukám is kereskedelemmel és marketinggel foglalkozik.

A három cég az általános tájékoztatáson túl külön-külön teremben várta a fiatalokat, leendő dolgozóikat egy részletes ismertetésre. A Magyar Posta Zrt. részéről Baleda Edit úgy nyilatkozott, hogy remélik, a számos változás, ami a postánál hamarosan várható, majd még több fiatalt vonz soraikba. – Örülünk, hogy részt vehetünk a pályaorientációs napon, hiszen már hosszú évtizedekre visszamenőleg jól működő kapcsolatunk van az iskolával. Fontos nekünk, hogy képzett fiataljaink legyenek, akiket különböző területekre várunk, így például ügyfélszolgálati munkatársnak vagy akár a logisztika területére – mondta a körzeti postavezető.

Kissné Bodnár Szilvia Budapestről érkezett, szintén a Magyar Posta Zrt. részéről. Elmondta, hogy míg korábban országosan tizennégy iskolában is képeztek szakembereket, ma már ez a szám a harmadára csökkent.

A MSZC Baross Gábor Szakgimnáziuma a 2020/2021-es tanévre a következő ágazati képzéseket indítja az általános iskolát elvégző tanulók számára: logisztikai technikus, postai üzleti ügyintéző, vasútforgalmi szolgálattevő technikus, vasútijármű-szerelő technikus és közlekedésüzemvitel-ellátó technikus.

A Partnercégek Pályaorientációs Fóruma két alkalommal, tehát még november 29-én, pénteken lesz az iskolában.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!