Ugrás a tartalomra

Petőfi és a QR-kódok nyomában – Internet Fiesta 2019

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 20. szerda 13:30
QR-kódos játék, internetbiztonság, hangszeres szelfiverseny, WeBeszéd időseknek is – csak néhány abból a sokféle rendezvényből, amit a 2019-es Internet Fiesta keretében szervez a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. A 20. fesztivál programjait március 21. és 28. között rendezik országszerte, így Miskolcon is.
Forrás: home.bt.com

Hiába vált az internet mindennapjaink részéve, az egyre szélesebb körű használata, az újabb és újabb lehetőségek, a technika fejlődése mindig okot és alkalmat ad arra, hogy évről évre friss tartalommal töltsék meg a könyvtárak az Internet Fiesta rendezvényeit. (Hiszen az Informatikai és Könyvtári Szövetség koordinálásával a könyvtárak lettek a magyar Internet Fiesta zászlóshajói).

Míg 2000-ben, amikor Magyarország először csatlakozott az Internet Society felhívásához, az internet népszerűsítése volt a cél, mára áttevődött a hangsúly az okoseszközökre, a közösségi oldalakban rejlő lehetőségekre és veszélyekre. Ezeket a témákat járja körbe a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár is.

Forrás: computerhope.com

A központi épületben lesz például QR-kódos nyomkereső játék, a Zeneműtár pedig hangszeres fotópályázatot hirdet. A Tompa Mihály Könyvtárban Petőfi nyomába erednek az interneten, a Szabó Lőrinc Könyvtár nyelvi klubjaiban a szókincsbővítéstől az utazási célpontok felderítéséig számos hasznos téma szóba kerül. Több könyvtárban is szó lesz a biztonságos netezésről, szerveznek a hasznos tartalmakról foglalkozást kicsiknek és az okoseszközökkel megbarátkoztató találkozókat időseknek.

További hírek

Olvasnivaló