Ugrás a tartalomra

Pofonegyszerű trükkel csaltak ki milliókat hét önkormányzattól

szmo.hu
Utoljára módosítva
2019. november 21. csütörtök 15:54
Pécs, Szombathely, Szekszárd, Sárvár, Bábolna és Encs az érintett városok – írja az szmo.hu.

Egy egyszerű trükkel vertek át egyelőre ismeretlen csalók több magyar önkormányzatot is. Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy egy pécsi bölcsőde felújítása kapcsán levélben adta ki magát egy ismeretlen elkövető a kivitelezésért felelős alvállalkozó képviselőjének.

A csaló azt kérte, hogy az addig használt számla helyett a fennmaradó 18 millió forintot egy új számlára utalják el. Miután megtörtént a tranzakció, azonnal fel is vették a összeget a bankban, így a pénzintézetnek már lehetősége sem volt, hogy visszautalja a pénzt. Az eset még májusban történt, június óta már a rendőrség is nyomoz az ügyben.

A bölcsőde felújításakor verték át csalók a pécsi önkormányzatot - 18 milliót vágtak zsebre. Úgy tudni, országszerte több helyen is hasonló módszerrel okoztak kárt.

Az index.hu utánajárt, hogy a pécsi eseten kívül hol történt még ehhez hasonló csalás. A lap kérdésére az ORFK azt válaszolta, hogy

"...az Ön által hivatkozott elkövetési módszerrel összefüggésben hét eljárás van folyamatban. Pécs, Bábolna, Miskolc, Szombathely, Sárvár, Szekszárd és Encs önkormányzata érintett ezekben."

A rendőrség ennél többet nem árult el a nyomozás érdekeire hivatkozva, de a csalás módszertanáról egy infografikát mellékeltek:

További hírek

Olvasnivaló