Ugrás a tartalomra

Politikai hecckampány zajlik az MVK ellen

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 29. péntek 12:14
Veres Pál polgármester a leghatározottabban visszautasítja azokat a Fidesz közeli médiában megjelent, néhány fideszes képviselő által kitalált és tollba mondott vádakat, amelyek a miskolci tömegközlekedés menetrendjét érintő változtatásokkal kapcsolatosan politikai döntést emlegetnek. Mindez egy politikai hecckampány része, a miskolciak félretájékoztatása - írja szerdán kiadott közleményében a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

Emlékeztetnek: a miskolci tömegközlekedés és a menetrend racionalizálásán egy éve dolgozik egy munkacsoport, amelynek az MVK Zrt. és a város szakemberei mellett civil szervezetek, külsős szakemberek, például a VEKE munkatársai is tagjai. A menetrendek és a változtatások kidolgozásának ők is aktív részesei, a közlekedési vállalat minden esetben kikérte és meghallgatta a véleményüket a módosítások kapcsán.

- Hamisak, ostobák és rosszindulatúak az MVK Zrt. felügyelő bizottságával kapcsolatban tollba mondott vádak is, miszerint politikai döntések következménye a közlekedési vállalat menetrend-módosítása. Köztudott ugyanis, hogy a menetrend-változtatásokat nem a felügyelő bizottság végzi, hiszen ennek a szervezetnek feladata a cég törvényes működésének felügyelete, és nem menetrendek kidolgozása - hangúlyozzák. - Utóbbit minden esetben szakemberek végzik, helyi civilek bevonásával és a lakosság véleményét is meghallgatva. Ez azonban nem volt mindig így, hiszen az előző városvezetés idején nem volt ilyen munkacsoport, nem volt olyan társadalmasítás, amely jelen pillanatban is zajlik a közlekedési vállalat racionalizálása kapcsán - tették hozzá. 

A közleményben leszögezik: a menetrendmódosításokra éppen azért van szükség, mert az előző városvezetés 2015 és 2019 között nem fizette ki a közlekedési vállalatnak járó veszteség ellentételezést, összesen csaknem 4 milliárd forintot, a kormány pedig a 2020-as évtől az évente tervezett 490 millió forintos támogatást vette el a miskolci közösségi közlekedéstől.

- Ha ez a megörökölt súlyos hiány és a kormányzati elvonás nem lett volna, racionalizálásra sem lenne szükség, hiszen Miskolcnak és a város vezetésének is egyaránt az az érdeke, hogy az MVK Zrt. továbbra is a megszokott, más városokhoz képest rendkívülinek mondható minőségben biztosítsa szolgáltatásait

"Veres Pál polgármester éppen ezért felszólítja a rágalmak kitalálóit és terjesztőit, hogy hagyjanak fel a rosszindulatú hangulatkeltéssel, és ahelyett hogy a város ellen dolgoznak, próbáljanak inkább a városért dolgozni" - zárul a polgármesteri hivatal közleménye. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!