Ugrás a tartalomra

Pózoló makik várták a rájuk kíváncsiakat

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 18. péntek 15:52
Idén a Miskolci Állatkert és Kultúrpark október 18-án ünnepelte a makik világnapját. A látogatók megismerkedhettek az itt élő maki csapat tagjaival, részt vehettek az etetésükön és megtudhatták azt is, hogy mi veszélyezteti őket a leginkább.
Képgaléria! Fotó: Végh Csaba

2014-ben Madagaszkár szigetén rendezték meg az első lemúr fesztivált. Ez egy veszélyeztetett faj, hiszen húsuk miatt is vadásszák ezeket az állatokat, nem beszélve arról, hogy az élőhelyük pusztulása miatt is kevesebb életterük van. – Nekünk egy különleges programunk is kapcsolódik a makik világnapjához – mondta el Kövesdi Kinga zoopedagógus. – Eredetileg mindennap örökbe lehet fogadni a makikat, és bármely egyéb állatunkat is, ami valójában egy támogatási formája az állatkertnek. Ezen a napon azonban személyesen, tehát testközelből is megismerkedhetnek örökbefogadottjukkal, akik akarnak, sőt, még egy fotót is készítünk az emléklapra róluk.

Nagy Vivien állatgondozó elmondta, az az öt példány, amelyik a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban él, egy hierarchiában élő csapatot alkot. – A domináns nősténynek két hónapos kicsinye van. A csoport egy másik fiatal egyede öt hónapos. Őt kézből neveltük, konkrétan én foglalkoztam vele három hónapos koráig. Kétnaposan vagy ledobta az anyja, vagy leesett róla, a gondozók úgy találták meg, bevitték, és aznap estétől én vállaltam érte a felelősséget. Mostanra már visszakerült a csapatba, és velük alszik.

A gyönyörű bükki környezetben kirándulók hétvégente délelőtt 11 órától láthatják a gyűrűsfarkú makik látványetetését, amikor is a gondozók előadást is tartanak a látogatóknak ezekről az állatokról.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!