Ugrás a tartalomra

Rajzpályázat a Miskolci Törvényszéken

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 14. csütörtök 14:29
A Miskolci Törvényszék csatlakozott a ZOOM Egyesület kezdeményezéséhez, mely a társadalmi felelősségvállalás jegyében hirdet általános iskolás és középiskolás gyermekek számára rajzpályázatot.
Forrás: inst4gram.com

A Miskolci Törvényszék évek óta kapcsolatban áll olyan speciális bentlakásos intézményekkel, fogyatékossággal élőket nevelő iskolákkal, őket gondozó civil szervezetekkel, akikkel közösen szerveznek a fiatalok számára programokat; továbbá a „Nyitott bíróság” program keretén belül igyekszik azokra a fiatalokra is figyelmet fordítani, akik a társadalom valamely sérülékeny csoportjához tartoznak, ezért támogatja a ZOOM Egyesület kezdeményezését. 

A pályázat különlegessége, hogy abban nem csak a „hagyományos” általános és középiskolák, hanem a fogyatékkal élő, vagy tartósan beteg gyermekek nevelését, gondozását, közvetlen támogatását végző intézményekbe járó fiatalok is részt vehetnek, sőt a pályázás feltétele az intézmények együttműködése. 

A pályázat célja, hogy felhívják az emberek figyelmét a társadalomban élő „beteg”, „a fogyatékossággal élő”, „sérült” stb. fogalmakhoz kapcsolódó sztereotípiák meghaladására. Hangsúlyozni kívánják az egészséges, valamint a fogyatékkal élő, vagy tartósan beteg gyermekek közötti kommunikáció fontosságát. Bíznak abban, hogy a pályázatban résztvevő, a pályázat benyújtása alkalmával együttműködő intézmények között egy hosszú távú kommunikáció, kooperáció alakul majd ki.

A Miskolci Törvényszék március középétől április közepéig várja a pályaműveket, majd a beérkezett alkotásokat a bíróságon tekintheti meg a közönség. A törvényszék a legjobb 15 pályaművet továbbítja az Országos Bírósági Hivatalba, ahol országos szinten is összemérhetik a versenyzők egymással tehetségüket és kreativitásukat. 

Az eredményesen pályázó fiatalok tárgyjutalomban részesülnek, melyet az Országos Bírósági Hivatal biztosít.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
főleg a belváros